Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Simakhina H. Low temperatures in food technologies / H. Simakhina, N. Stetsenko, N. Naumenko // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 48. - С. 144-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_48_26 Наведено особливості низькотемпературної (кріогенної) технології перероблення рослинної сировини на біологічно активні домішвки до їжі з підвищеним вмістом вітамінів, мінеральних елементів та інших цінних сполук, важливих для функціонування організму людини. Основними етапами цієї технології є заморожування сировини рідким азотом і сублімація закристалізованої води до залишкової вологості матеріалу 8 - 12 %. Сублімовані продукти надають можливість розширити асортимент оздоровчих харчових продуктів і відтак одержують перспективу реалізації на внутрішньому та зовнішньому ринках, завдяки поєднанню в продукті кількох показників: високої якості, цілковитої безпеки та помірної ціни. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Simakhina H. Low temperatures in food technologies / H. Simakhina, N. Stetsenko, N. Naumenko // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 48. - С. 144-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_48_26. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |