Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Хижняк О. О. 
Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України / О. О. Хижняк, І. М. Філіпченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 44-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_10
Висвітлено актуальне питання щодо безпеки харчових продуктів. Рослинна сировина, що використовується в харчовій промисловості, не завжди задовольняє вимог споживача через забрудненість їх токсичними речовинами - токсичними металами, пестицидами, мікотоксинами, нітратами, радіонуклідами. Які потрапляючи в організм людини можуть спричиняти незворотні наслідки для здоров'я. Тому, одним з перспективних напрямків є використання сировини для одержання харчових продуктів з "екологічно чистих" регіонів України. В ході досліджень визначено, що найбільш екологічно чистим регіоном для вирощування картоплі є Західний регіон.
  Повний текст PDF - 242.317 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Хижняк О.
  • Філіпченко І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Хижняк О. О. Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України / О. О. Хижняк, І. М. Філіпченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 44-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_10.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського