Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Шпачук Л. В. 
Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока / Л. В. Шпачук, В. С. Гуць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 46. - С. 72-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_46_14
Описано сучасний стан використання натуральних цукрозамінників, зокрема глюкозно-фруктозних сиропів (ГФС) у харчовій промисловості. Теоретично обгрунтовано та експериментально доведено можливість використання ГФС у технології згущеного вареного молока (ЗВМ). Проведено дослідження якісних характеристик та визначено консистенцію ЗВМ з використанням ГФС. Описано сучасну методику визначення показника консистенції дослідних проб за допомогою методу гравітаційної пенетрації. Наведено дані експериментальних досліджень зміни показника пенетрацї готового продукту в процесі зберігання. На основі проведених досліджень встановлено, що внесення ГФС сприяє утворенню м'якої консистенції ЗВМ. Показано зв'язок оцінки консистенції ЗВМ з показником пенетрацї. Розроблені рецептури ЗВМ з ГФС рекомендовано для виробництва на підприємствах молочноконсервної галузі.
  Повний текст PDF - 294.826 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Шпачук Л.
  • Гуць В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Шпачук Л. В. Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока / Л. В. Шпачук, В. С. Гуць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 46. - С. 72-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_46_14.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Гуць Віктор Степанович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського