Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Згурський А. В. Визначення кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива / А. В. Згурський, С. Г. Потапов, Г. Є. Поліщук, М. М. Масліков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 75-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_15 За допомогою методу термічного аналізу досліджено температуру початку кристалізації води у сумішах для виробництва морозива молочно-овочевого на основі сировини з гарбуза різного ступеню оброблення. Встановлено кореляційну залежність зміни кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей від кількості овочевого компоненту. Доведено, що зниження цього показника відбувається пропорційно підвищенню вмісту сухих речовин гарбуза. Досліджено питомий вміст зв'язаної води у молочних та молочно-овочевих сумішах та встановлено вагомий внесок у вологозв'язування традиційних складових компонентів морозива молочного. Виявлено незначну роль стабілізатора структури та сухих речовин гарбуза у зв'язуванні води у порівнянні з іншими речовинами у складі сумішей. Встановлено можливість застосування типових апаратів для фризерування молочно-гарбузових сумішей без додаткового переоснащення технологічних ліній. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Згурський А. В. Визначення кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива / А. В. Згурський, С. Г. Потапов, Г. Є. Поліщук, М. М. Масліков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 75-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_15.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |