Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Гавва О. М. Створення активної упаковки із поглиначами кисню для харчових продуктів / О. М. Гавва, С. В. Токарчук, О. О. Кохан // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 38-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_9 Наведено результати дослідження "активної упаковки" з метою вивчення протікання процесу поглинання кисню у споживчій тарі з харчовим продуктом. Поглиначі кисню можуть хімічно або ферментативно видалити кисень із порожнини упаковки, що забезпечить захист продукту від псування і зміни початкових параметрів якості. За допомогою таких систем можна досягти і підтримувати концентрацію кисню в упаковці нижче 0,01 %. Підібрано пакувальний матеріал, який надає змогу поглиначам кисню адсорбувати кисень із внутрішнього простору споживчої упаковки з харчовим продуктом. Встановлено ефективність поглинання кисню. Результати досліджень використано для подовження терміну зберігання харчових продуктів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гавва О. М. Створення активної упаковки із поглиначами кисню для харчових продуктів / О. М. Гавва, С. В. Токарчук, О. О. Кохан // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 38-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |