Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Пелехова Л. С. 
Оцінювання загальної антиоксидантної активності рослинних олій / Л. С. Пелехова, С. І. Усатюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_15
Проведено визначення загальної антиоксидантної активності (ЗАОА) олії соняшникової, оливкової, олій гарбузового насіння та волоського горіху за допомогою доступного та нетрудомісткого фотоелектроколориметричного методу з використанням індикаторної системи Fe(III)-о-фенантролін та жиророзчинного вітаміну E для оцінювання одержаних результатів. Встановлено, що нерафіновані олії, одержані шляхом холодного пресування, мають значно вищу ЗАОА, у порівнянні з тими, які піддавались рафінації. Оцінювання ЗАОА запропонованим методом дозволяє використовувати його у виробничих лабораторіях, що надає змогу контролювати ЗАОА на будь-якій стадії технологічного процесу виробництва олії.
  Повний текст PDF - 552.897 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Пелехова Л.
  • Усатюк С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Пелехова Л. С. Оцінювання загальної антиоксидантної активності рослинних олій / Л. С. Пелехова, С. І. Усатюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_15.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Усатюк Світлана Іванівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського