Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Пелехова Л. С. Оцінювання загальної антиоксидантної активності рослинних олій / Л. С. Пелехова, С. І. Усатюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_15 Проведено визначення загальної антиоксидантної активності (ЗАОА) олії соняшникової, оливкової, олій гарбузового насіння та волоського горіху за допомогою доступного та нетрудомісткого фотоелектроколориметричного методу з використанням індикаторної системи Fe(III)-о-фенантролін та жиророзчинного вітаміну E для оцінювання одержаних результатів. Встановлено, що нерафіновані олії, одержані шляхом холодного пресування, мають значно вищу ЗАОА, у порівнянні з тими, які піддавались рафінації. Оцінювання ЗАОА запропонованим методом дозволяє використовувати його у виробничих лабораторіях, що надає змогу контролювати ЗАОА на будь-якій стадії технологічного процесу виробництва олії. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пелехова Л. С. Оцінювання загальної антиоксидантної активності рослинних олій / Л. С. Пелехова, С. І. Усатюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_15.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |