Наукова періодика України Наука і освіта


Семенів Б. С. 
Забезпечення довготривалого ефекту підвищення працездатності студентів спеціальностей "Харчові технології" / Б. С. Семенів // Наука і освіта. - 2013. - № 4. - С. 204-208. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NiO_2013_4_61
Акцентовано увагу на професійно-орієнтованій фізичній підготовці спеціалістів з харчових технологій, яка повинна забезпечувати довготривалий ефект підвищення спеціальної працездатності. Відображено результати чотиримісячного педагогічного експерименту, під час якого фіксувалася динаміка фізичної підготовки студентів у чотирьох групах: контрольній та трьох групах з домінуванням різних типів вправ (на розвиток витривалості, швидкості та сили). На підставі аналізу показників спеціальної працездатності та функціонального стану студентів з’ясовано, що найбільший позитивний ефект на них справили тренування з розвитку анаеробної витривалості.Акцентировано внимание на профессионально-ориентированной физической подготовке специалистов по пищевым технологиям, которая должна обеспечивать долговременный эффект повышения специальной работоспособности. Отображены результаты четырёхмесячного педагогического эксперимента, во время которого фиксировалась динамика физической подготовки студентов в четырёх группах: контрольной и трёх группах с преобладанием разных типов упражнений (на развитие выносливости, быстроты и силы). На основании анализа показателей специальной работоспособности и функционального состояния студентов выяснено, что наибольший позитивный эффект на них оказали тренировки по развитию анаэробной выносливости.Focused on vocational-oriented physical training on food technologies specialists, which should ensure the long-term effect of increasing the special working capacity. Shown the results of four-month pedagogical experiment, during which dynamic of physical training of students in four groups was traced: in control group and three groups with a predominance of different types of exercise (on development of endurance, speed and strength). Based on analysis of indicators of students' special health and functional status found that training on the anaerobic endurance development had the greatest positive effect on them.
  Повний текст PDF - 465.108 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Семенів Б.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Семенів Б. С. Забезпечення довготривалого ефекту підвищення працездатності студентів спеціальностей "Харчові технології" / Б. С. Семенів // Наука і освіта. - 2013. - № 4. - С. 204-208. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NiO_2013_4_61.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Семенів Богдан Степанович (педагогічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського