Наукова періодика України Наукові записки НаУКМА


Кочкодан В. М. 
Вплив хімічної природи поверхні полімерних мембран на їх забруднення білками молочної сироватки / В. М. Кочкодан // Наукові записки НаУКМА. Хімічні науки і технології. - 2012. - Т. 131. - С. 39-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMAchem_2012_131_9
За допомогою фотоініційованої прищепленої полімеризації та міжфазної поліконденсації на поверхні пористих полівіліденфторидних і поліефірсульфонових основ одержано композиційні мембрани з різною хімічною природою поверхні та антибактеріальними властивостями. Встановлено, що хімічна природа поверхні полімерних мембран суттєво впливає на процес їх біозабруднення. Показано, що мембрани з гідрофільною поверхнею менш забруднюються у разі фільтрування через них суспензії E. coli, ніж гідрофобні мембрани, а здатність до відновлення продуктивності для мембран із хімічно нейтральною поверхнею є вищою у порівнянні з зарядженими мембранами. Встановлено, що модифіковані кватернізованим 2-диметиламіноетил метакрилатом чи поліетиленіміном композиційні мембрани мають антибактеріальні властивості та здатні інгібувати формування на своїй поверхні забруднювальної біоплівки у разі фільтрування через них річкової води в циклічному режимі роботи.
  Повний текст PDF - 386.233 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Кочкодан В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Кочкодан В. М. Вплив хімічної природи поверхні полімерних мембран на їх забруднення білками молочної сироватки / В. М. Кочкодан // Наукові записки НаУКМА. Хімічні науки і технології. - 2012. - Т. 131. - С. 39-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMAchem_2012_131_9.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського