Наукова періодика України Наукові вісті КПІ


Сироїд О. О. 
Гранична межа критичної температури для базидіального гриба Laetiporus sulphureus / О. О. Сироїд, Л. П. Дзигун // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2017. - № 3. - С. 77-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2017_3_13
На сьогодні посилюється увага до застосування різноманітних лікарських препаратів на основі Laetiporus sulphureus. Проте більшість літературних джерел зосереджена саме на фармакологічних властивостях отриманих продуктів, а питання культивування та зберігання музейних культур вивчене недостатньо. Мета дослідження - визначення критичної температури росту гриба, що є важливим показником для забезпечення зберігання культур найбільш продуктивних штамів. Дослідження проводилось на 14 штамах Laetiporus sulphureus. Культивування тривало протягом 3-х діб на середовищі із сусло-агару за температурних режимів 35, 36 і 37 <$E symbol Р>С. Визначено верхню межу критичної температури росту для більшості штамів. Висновки: отримані данні свідчать, що для більшості з досліджуваних штамів гриба Laetiporus sulphureus температура 37 <$E symbol Р>C є критичною, проте штами 1518, 1776, 1815 зберігають слабкий ріст за цієї температури, що дає підгрунтя для подальших досліджень.
  Повний текст PDF - 201.777 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сироїд О.
  • Дзигун Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сироїд О. О. Гранична межа критичної температури для базидіального гриба Laetiporus sulphureus / О. О. Сироїд, Л. П. Дзигун // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2017. - № 3. - С. 77-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2017_3_13.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського