Наукова періодика України | Наукові вісті КПІ | ||
Тітова Л. О. Особливості культивування вищого базидіального гриба Trametes zonatus на рідких середовищах / Л. О. Тітова, І. Р. Клечак // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2015. - № 3. - С. 76-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2015_3_12 Базидіальні гриби T. zonatus є продуцентами окиснювальних і целюлолітичних ферментів, а також полісахаридів з протипухлинною дією. Доцільність дослідження полягає в тому, що для створення біотехнології функціональної харчової біомаси на основі штамів із вітчизняних колекцій недостатньо вихідних даних: дані щодо умов культивування і складу середовищ, біохімічного складу біомаси T. zonatus уривчасті. Мета роботи - провести скринінг штамів базидіальних грибів Т. zonatus на рідких середовищах, встановити вплив складу середовища та значення вихідного рН середовища на концентрацію біомаси Т. zonatus 5302, вивчити амінокислотний склад біомаси, отриманої при глибинному культивуванні Т. zonatus 5302 на комплексному середовищі. Об'єкти дослідження - 13 штамів базидіальних грибів Т. zonatus ІБК. Методи глибинного і стаціонарного культивування стандартні, умови культивування підібрані для штамів. Кількість біомаси визначали ваговим методом, вміст сухих речовин у культуральній рідині - ареометричним методом. Джерело вуглецю і азоту додавали в середовище в кількості, еквімолярній відповідно 20 г/дм<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Тітова Л. О. Особливості культивування вищого базидіального гриба Trametes zonatus на рідких середовищах / Л. О. Тітова, І. Р. Клечак // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2015. - № 3. - С. 76-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2015_3_12. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |