Наукова періодика України Наукові вісті КПІ


Дехтяренко Н. В. 
Розроблення поживних середовищ на основі гідролізатів соєвого борошна для культивування представників роду Lactobacillus / Н. В. Дехтяренко, О. М. Дуган // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2012. - № 3. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2012_3_5
Надано другий етап розроблення лабораторної технології оздоровчих кисломолочних продуктів на основі соєвого борошна, виготовленого згідно з новою національною технологією ЕСО<190>. Технологія полягає в особливій переробці насіння сої, названій "пробудження насіння". В результаті відбуваються біохімічні перетворення речовин, зовнішнє і внутрішнє знезараження зернівок. Підібрано концентрації, pH-оптимуми дії та тривалість ферментативної обробки соєвого борошна ферментними препаратами лужна протеаза і протеаза С з метою подальшого використання як основи для поживних середовищ. Виявлено індукційний вплив гідролізатів соєвого борошна на синтез екзогенних білків-метаболітів культурами лактобактерій L. delbrueckii subsp. lactis LE і L. rhamnosus LB3 (IMB B-7038). Збільшення концентрації білків у середовищі культивування штаму L. rhamnosus LB3 досягає 90 %. Показано, що додавання до гідролізатів соєвого борошна 1 % глюкози забезпечує максимальну біосинтетичну активність культур лактобактерій.
  Повний текст PDF - 222.51 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дехтяренко Н.
  • Дуган О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дехтяренко Н. В. Розроблення поживних середовищ на основі гідролізатів соєвого борошна для культивування представників роду Lactobacillus / Н. В. Дехтяренко, О. М. Дуган // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2012. - № 3. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2012_3_5.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського