Наукова періодика України | Наукові вісті КПІ | ||
Дехтяренко Н. В. Розроблення поживних середовищ на основі гідролізатів соєвого борошна для культивування представників роду Lactobacillus / Н. В. Дехтяренко, О. М. Дуган // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2012. - № 3. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2012_3_5 Надано другий етап розроблення лабораторної технології оздоровчих кисломолочних продуктів на основі соєвого борошна, виготовленого згідно з новою національною технологією ЕСО<190>. Технологія полягає в особливій переробці насіння сої, названій "пробудження насіння". В результаті відбуваються біохімічні перетворення речовин, зовнішнє і внутрішнє знезараження зернівок. Підібрано концентрації, pH-оптимуми дії та тривалість ферментативної обробки соєвого борошна ферментними препаратами лужна протеаза і протеаза С з метою подальшого використання як основи для поживних середовищ. Виявлено індукційний вплив гідролізатів соєвого борошна на синтез екзогенних білків-метаболітів культурами лактобактерій L. delbrueckii Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дехтяренко Н. В. Розроблення поживних середовищ на основі гідролізатів соєвого борошна для культивування представників роду Lactobacillus / Н. В. Дехтяренко, О. М. Дуган // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2012. - № 3. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2012_3_5. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |