Наукова періодика України Молодь і ринок


Козловська Л. 
Педагогічні умови формування готовності майбутніх кухарів до професійної діяльності в умовах курортно-оздоровчого комплексу / Л. Козловська // Молодь і ринок. - 2013. - № 1. - С. 148-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mir_2013_1_33
Висвітлено особливості харчування у курортно-оздоровчих турах: воно розраховане на здорових людей; базується на продуктах, які ростуть і виробляються з сировини регіону відпочинку, розраховане на людей різного віку. Встановлено, що кухар-професіонал, який може успішно працювати за таких умов, користується значним попитом на ринку праці. Зауважено, що формування готовності майбутніх кухарів – учнів ПТНЗ до професійної діяльності буде успішним за виконання низки педагогічних умов: мотивації інтересу до конкретного виду майбутньої професії, розробки форм і методів забезпечення навчання, використання проблемних завдань, практикумів, що відображають професійну діяльність майбутнього кухаря тощо.Освещены особенности питания в курортно-оздоровительных турах: оно рассчитано на здоровых людей; базируется на продуктах, растущих и производимых из сырья региона отдыха; рассчитано на людей разного возраста. Установлено, что повар-профессионал, который может успешно работать в таких условиях, пользуется значительным спросом на рынке труда. Замечено, что формирования готовности будущих поваров - учеников ПТУЗ к профессиональной деятельности будет успешным при выполнении ряда педагогических условий: мотивации интереса к конкретному виду будущей профессии, разработке форм и методов обеспечения обучения, использовании проблемных задач, практикумов, отражающих профессиональную деятельность будущего повара и т. д.Highlighted a number of specific features of the power of resort tours: it is designed for healthy people, based on the products that are growing and are made from raw materials in the region of rest; designed for people of all ages. Found that the cook-professional who can successfully operate in these conditions, are in great demand in the labor market. Observed that the successful formation of readiness for future chefs - students of vocational education to the profession will be in performing a number of pedagogical conditions: motivation of interest in a specific type of future occupation, development of forms and methods of providing training, the use of problem tasks, workshops, reflecting the professional work of the future cook, etc.
  Повний текст PDF - 280.866 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Козловська Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Козловська Л. Педагогічні умови формування готовності майбутніх кухарів до професійної діяльності в умовах курортно-оздоровчого комплексу / Л. Козловська // Молодь і ринок. - 2013. - № 1. - С. 148-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mir_2013_1_33.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Козловська Людмила Гнатівна (1922–2014) (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського