Наукова періодика України | Microbiological journal | ||
Ianieva O. D. Yeasts Associated with Salted Herring and Brine, Ukraine / O. D. Ianieva, K. S. Ogirchuk // Мікробіологічний журнал. - 2018. - Т. 80, № 2. - С. 80-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2018_80_2_8 Дріжджі - одноклітинні еукаріотичні мікроорганізми, які широко розповсюджені в різноманітних харчових продуктах, особливо з низькими показниками pH, активності води або високим вмістом цукру або солі, де більшість бактерій не здатні вижити. Майже нічого не відомо про дріжджову мікробіоту в такому популярному в Україні продукті, як солоному оселедці. Мета роботи - дослідити склад дріжджової мікробіоти в зразках солоного оселедця, стійкість ізольованих дріжджів до різних стресових факторів (сольового й осмотичного стресу, харчових консервантів) та їх гідролітичні властивості, шо можуть призвести до псування продукту. Культури дріжджів із зразків оселедця були ізольовані за допомогою методу серійних розведень та ідентифіковані відповідно до фенотипових ознак. Було визначено стійкість ізольованих дріжджів до стресових факторів та їх гідролітичні властивості. 57 штамів дріжджів було ізольовано з 10 зразків солоного оселедця та розсолу, придбаних на ринках та супермаркетах в Україні. Кількість дріжджів в зразках варіювала від нуля до 3,69 log Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Ianieva O. D. Yeasts Associated with Salted Herring and Brine, Ukraine / O. D. Ianieva, K. S. Ogirchuk // Мікробіологічний журнал. - 2018. - Т. 80, № 2. - С. 80-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2018_80_2_8.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |