Наукова періодика України Microbiological journal


Bati V. V. 
The Microbial Diversity and its Dynamics in the Ethnic Fermented Foods of the Black Sea Region / V. V. Bati, N. V. Boyko // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 5. - С. 53-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_5_7
Зазначено, що ферментована їжа домашнього виробництва є цінним джерелом біологічно активних пребіотичних речовин та пробіотичних мікроорганізмів. Досліджено п'ять пріоритетних етнічних ферментованих продуктів харчування з країн Чорноморського регіону: боза (Болгарія), соката (Румунія), квас (Росія), квашені боби (Туреччина) і квашена капуста (Україна), які відрізняються оригінальністю рецептури приготування та унікальністю мікробних стартерів. З'ясовано динаміку змін бактеріальних композицій у процесі ферментації кожного продукту, на основі чого відібрано асоціації мікроорганізмів, необхідні для відтворення оригінальних рецептур. Одержані результати досліджень і вже опубліковані авторами раніше дані відкривають можливість конструювання нових продуктів харчування, які можуть бути використані під час впровадження персоніфікованих дієт.
  Повний текст PDF - 541.242 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Bati V.
  • Boyko N.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Bati V. V. The Microbial Diversity and its Dynamics in the Ethnic Fermented Foods of the Black Sea Region / V. V. Bati, N. V. Boyko // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 5. - С. 53-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_5_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського