Наукова періодика України Microbiological journal


Волощук Н. М. 
Вплив регуляторних чинників на кількісний склад мікобіоти жолудів Quercus robur L. у процесі зберігання / Н. М. Волощук, В. М. Білоус, С. Ю. Білоус // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 5. - С. 83-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_5_10
Мета роботи - вивчити видовий склад мікобіоти жолудів Quercus robur у період зберігання та вплив обробки озоном і воском на її різноманітність. Під час виконання досліджень було використано мікологічні, фізичні та математичні методи. Визначено, що найменша подібність видового складу мікобіоти спостерігається між жолудями, обробленими озоном, і такими, що зберігались за природних умов (S = 0,17). Найбільшим показником домінування за Симпсоном (C) характеризувалась мікобіота жолудів, оброблених воском (C = 0,50), із переважанням Pіnicillium variabile. Встановлено, що обробка жолудів озонам і воском відіграє роль регуляторного чинника і суттєво впливає на видове різноманіття мікроскопічних грибів, у тому числі фітопатогенів.
  Повний текст PDF - 366.633 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Волощук Н.
  • Білоус В.
  • Білоус С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Волощук Н. М. Вплив регуляторних чинників на кількісний склад мікобіоти жолудів Quercus robur L. у процесі зберігання / Н. М. Волощук, В. М. Білоус, С. Ю. Білоус // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 5. - С. 83-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_5_10.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Волощук Наталія Михайлівна (біологічні науки)
  • Білоус Світлана Юріївна (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського