Наукова періодика України | Microbiological journal | ||
Василюк О. М. Фізіолого-біохімічні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів різних регіонів України / О. М. Василюк, Н. К. Коваленко, І. Л. Гармашева // Мікробіологічний журнал. - 2014. - Т. 76, № 5. - С. 2-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2014_76_5_3 Досліджено фізіолого-біохімічні властивості 109-ти штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих традиційних ферментованих продуктів різних регіонів України. Показано, що 95 % штамів, виділених з ферментованих овочів, на відміну від штамів L. plantarum, ізольованих з кисломолочних продуктів росли за <$E10~symbol Р roman C>, а 23 % штамів - у середовищі, що містило 8 % NaCl. Молокозгортаюча активність у разі використання штамів з кисломолочних продуктів проявлялася протягам <$E20~symbol С~4> год, за використання штамів з ферментованих овочів - до 48 год. 22 % штамів L. plantarum не синтезували біогенній амінів. Більшість штамів L. plantarum не продукували ацетоїн. Проявляли чутливість до антибіотики широкого спектра дії, яка не залежала від джерела виділення штамів L. plantarum. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Василюк О. М. Фізіолого-біохімічні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів різних регіонів України / О. М. Василюк, Н. К. Коваленко, І. Л. Гармашева // Мікробіологічний журнал. - 2014. - Т. 76, № 5. - С. 2-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2014_76_5_3.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |