Наукова періодика України Microbiological journal


Воцелко С. К. 
Фізико-хімічні властивості мікробних і рослинних полісахаридних структуроутворювачів / С. К. Воцелко, Л. А. Данкевич, О. О. Литвинчук // Мікробіологічний журнал. - 2012. - Т. 74, № 2. - С. 42-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2012_74_2_9
Проведено порівняльне дослідження фізико-хімічних характеристик структуроутворювачів мікробного (камедь ксантану, ксампан) та рослинного (камедь гуару, коньячний манан) походження. Серед них найкраща початкова в'язкість властива ксантану та коньячному манану. Показано, що за молекулярно-масовими характеристиками найбільший відсоток високомолекулярних фракцій має ксантанова камедь (74,3 %), ксампан (39 %) та коньячний манан (42,1 %). Встановлено, що у складі структуроутворювачів у різних співвідношеннях присутні маноза, глюкоза та галактоза, а також неідентифіковані речовини.
  Повний текст PDF - 684.142 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Воцелко С.
  • Данкевич Л.
  • Литвинчук О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Воцелко С. К. Фізико-хімічні властивості мікробних і рослинних полісахаридних структуроутворювачів / С. К. Воцелко, Л. А. Данкевич, О. О. Литвинчук // Мікробіологічний журнал. - 2012. - Т. 74, № 2. - С. 42-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2012_74_2_9.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Данкевич Людмила Анатоліївна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського