Наукова періодика України Microbiological journal


Зеленая Л. Б. 
Использование ПЦР в реальном времени для количественной оценки молочнокислых и бифидобактерий в молочных продуктах / Л. Б. Зеленая, Н. К. Коваленко, Р. В. Облап, Н. Б. Новак, Р. А. Голубец // Мікробіологічний журнал. - 2012. - Т. 74, № 1. - С. 14-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2012_74_1_4
Методом амплификации в реальном времени (количественная ПЦР) с использованием родоспецифических праймеров к Enterococcus, Lactobacillus и Bifidobacterium проанализирован состав молочнокислых бактерий и бифидобактерий в молоке и кисломолочных продуктах домашнего изготовления. Во всех исследуемых образцах молока, сметаны и творога обнаружены бактерии, относящиеся к родам Enterococcus, Lactobacillus и Bifidobacterium. В исследованных образцах преобладали представители рода Enterococcus и Lactobacillus (10<^>3 - 10<^>7 геном-экв/мл (мг)). Наибольшее их количество (10<^>7 геном-экв/мг) обнаружено в твороге.
  Повний текст PDF - 1.035 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Зеленая Л.
  • Коваленко Н.
  • Облап Р.
  • Новак Н.
  • Голубец Р.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Зеленая Л. Б. Использование ПЦР в реальном времени для количественной оценки молочнокислых и бифидобактерий в молочных продуктах / Л. Б. Зеленая, Н. К. Коваленко, Р. В. Облап, Н. Б. Новак, Р. А. Голубец // Мікробіологічний журнал. - 2012. - Т. 74, № 1. - С. 14-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2012_74_1_4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Коваленко Надія Костянтинівна (1937–2020) (біологічні науки)
  • Облап Руслан Васильович (біологічні науки)
  • Новак Ніна Богданівна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського