Наукова періодика України | Мікробіологія і біотехнологія | ||
Мерліч А. Г. Склад жирних кислот бактерій штаму Enterococcus italicus ОНУ547 / А. Г. Мерліч, Н. В. Коротаєва // Мікробіологія і біотехнологія. - 2018. - № 3. - С. 75-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2018_3_8 Мета роботи - визначення складу жирних кислот бактерій штаму E. italicus ОНУ547 продуцента бактеріоцину та його попередньої ідентифікації. Використано штам E. italicus ОНУ547, який було виділено з ферментованої капусти з Таїланду. Бактерії культивували на 1,5 % агаризованому середовищі de Man, Rogosa and Sharpe (MRS). Жирнокислотний склад бактерій штаму E. italicus ОНУ547 визначали за допомогою газового хроматографа Agilent 7890, оснащеного колонкою Ultra 2 (25 м х 0,2 мм) (Agilent Technologies, Санта-Клара, Каліфорнія, США) з використанням автоматичної системи ідентифікації мікроорганізмів MIDI Sherlock. Вперше показано, що домінуючими жирними кислотами бактерій штаму E. italicus ОНУ547 є октадеценові кислоти (61,52 %). Гексадеканова кислота також присутня у відносно високій концентрації та складала 26,41 % від загальної кількості. Інші виявлені жирні кислоти (С Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Мерліч А. Г. Склад жирних кислот бактерій штаму Enterococcus italicus ОНУ547 / А. Г. Мерліч, Н. В. Коротаєва // Мікробіологія і біотехнологія. - 2018. - № 3. - С. 75-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2018_3_8.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |