Наукова періодика України | Мікробіологія і біотехнологія | ||
Ivanytsia T. V. Quantity and biological properties of the bacterium Pantoea agglomerans isolated from diferent grape varieties in Odesa region / T. V. Ivanytsia, I. V. Strashnova // Мікробіологія і біотехнологія. - 2018. - № 3. - С. 50-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2018_3_6 Мета роботи - ізолювати і дослідити біологічні властивості Pantoea agglomerans із внутрішнього середовища виноградної лози і пухлин виноградної лози, відібраних з виноградників Одеської області. Зразки виноградної лози сортів "Аркадія", "Молдова" і "Одеський сувенір" і пухлин, зрізаних з ураженої лози цих сортів, попередньо стерилізували фламбуванням, подрібнювали на фрагменти, вносили їх у колби з дистильованою водою і перемішували в шейкері при 28 <$E symbol Р>C протягом 3 год. Робили серію 10-ти кратних послідовних розведень і висівали на поверхню чашок Петрі з поживним агаром. Інкубували при 28 <$E symbol Р>C протягом 24 - 48 год. Проведено кількісний облік, виділено чисті культури і досліджено їх культуральні, морфологічні, фізіолого-біохімічні властивості, визначено склад клітинних ліпідів та проведено ідентифікацію виділених штамів. Антагоністичну активність P. agglomerans визначено лунково-дифузійним методом. Чисельність бактерій у внутрішньому середовищі винограду коливалася у межах <$E5,63~symbol С~1,3~cdot~10 sup 3> КУО/см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Ivanytsia T. V. Quantity and biological properties of the bacterium Pantoea agglomerans isolated from diferent grape varieties in Odesa region / T. V. Ivanytsia, I. V. Strashnova // Мікробіологія і біотехнологія. - 2018. - № 3. - С. 50-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2018_3_6. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |