Наукова періодика України | Мікробіологія і біотехнологія | ||
Герасименко І. О. Вплив фізико-хімічних факторів на дегідрогеназну активність Bacillus subtilis ІМВ В-7023 / І. О. Герасименко, І. К. Курдиш // Мікробіологія і біотехнологія. - 2014. - № 4. - С. 61-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2014_4_9 Досліджено вплив деяких фізико-хімічних факторів на дегідрогеназну активність Bacillus subtilis ІМВ В-7023. Бактерії вирощували за умов періодичного культивування. Дегідрогеназну активність оцінено за відновленням в анаеробних умовах 2,3,5-трифенілтетразолій хлориду до трифенілформазану, вміст якого визначено фотоколориметрично. Встановлено, що найвищих значень дегідрогеназна активність набуває у Bacillus subtilis ІМВ В-7023 за температури 37 C в середовищі, що має pH 7,0. Найбільш високі показники дегідрогеназної активності одержані за вмісту в ньому 10 г/л глюкози. Встановлено, що іони Mg<^>2+ Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Герасименко І. О. Вплив фізико-хімічних факторів на дегідрогеназну активність Bacillus subtilis ІМВ В-7023 / І. О. Герасименко, І. К. Курдиш // Мікробіологія і біотехнологія. - 2014. - № 4. - С. 61-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2014_4_9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |