Наукова періодика України Проблеми кріобіології і кріомедицини


Горбунов Л. В. 
Воспроизводимость результатов криоконсервирования черенков различных сортов семечковых плодовых деревьев / Л. В. Горбунов // Проблемы криобиологии. - 2009. - Т. 19, № 4. - С. 473-480. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2009_19_4_12
Получены жизнеспособные деконсервированные образцы яблони (Белый налив, Теремок, Радость), груши (Велика літня, Улюблена Клапа, Вдала, Зелена Мліївська). При помощи дисперсионного анализа установлено, что вероятность развития деконсервированных черенков растений зависит от сорта и способа криоконсервирования. Средние показатели жизнеспособности для разных сортов яблони отличаются на 32 % и груши - на 86 %. Максимальные показатели жизнеспособности черенков получены после их температурной адаптации при -10 <$E symbol Р>C в течение 14 - 60 суток, ступенчатого охлаждения со скоростью 0,1 - 0,5 <$E symbol Р>C/ч до -30 <$E symbol Р>C (выдержка 3 - 7 суток), прямого погружения в жидкий азот, хранения в течение от 1 до 30 суток и отогрева со скоростью 70 <$E symbol Р>C/мин.
  Повний текст PDF - 794.414 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Горбунов Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Горбунов Л. В. Воспроизводимость результатов криоконсервирования черенков различных сортов семечковых плодовых деревьев / Л. В. Горбунов // Проблемы криобиологии. - 2009. - Т. 19, № 4. - С. 473-480. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2009_19_4_12.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Горбунов Леонід Володимирович (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського