Наукова періодика України Проблеми кріобіології і кріомедицини


Линник Т. П. 
Влияние компонентов криозащитных сред на жизнеспособность сперматозоидов собак в процессе криоконсервирования / Т. П. Линник, М. И. Егоров, Т. С. Дюбко, А. П. Белоножко // Проблемы криобиологии. - 2005. - Т. 15, № 4. - С. 645-656. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2005_15_4_10
Исследовано влияние криопротекторов (КП): глицерина (ГЛ), этиленгликоля (ЭГ), диметилсульфоксида (ДМСО), N,N-диметилформамида (ДМФ), 1,2-пропандиола (1,2-ПД) в концентрации 1 М на жизнеспособность сперматозоидов собак (СО) до и после замораживания-оттаивания в 3-х средах, отличающихся по составу. В первой среде (ТФЖ) содержался желток куриных яиц, во второй (ТФА) - яичный альбумин, третья среда (ТФ) использовалась без добавок. Установлено, что самая высокая жизнеспособность СС как до, так и после криоконсервирования наблюдалась под защитой ДМФ в среде ТФА. Предложен возможный механизм влияния яичного альбумина на жизнеспособность СС в сочетании с ДМФ.
  Повний текст PDF - 453.944 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Линник Т.
  • Егоров М.
  • Дюбко Т.
  • Белоножко А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Линник Т. П. Влияние компонентов криозащитных сред на жизнеспособность сперматозоидов собак в процессе криоконсервирования / Т. П. Линник, М. И. Егоров, Т. С. Дюбко, А. П. Белоножко // Проблемы криобиологии. - 2005. - Т. 15, № 4. - С. 645-656. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2005_15_4_10.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Дюбко Тетяна Станіславівна (1959–) (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського