Наукова періодика України Харчова промисловість


Зінченко І. М. 
Дослідження процесу гідротермічного оброблення грибів шіїтаке / І. М. Зінченко, М. В. Бондар // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_9
Наведені результати дослідження впливу гідротермічного оброблення на органолептичні, фізико-хімічні та біохімічні зміни грибів шіїтаке. Для одержання грибних напівфабрикатів з щільною, міцною консистенцією гідротермічне оброблення шіїтаке потрібно проводити протягом 6 - 7 хв. Для запобігання зниженню якості напівфабрикатів у процесі подальшої переробки, інактивації ферменту поліфенолоксидази та забезпечення необхідних органолептичних показників доцільно при обробленні використовувати розчин з масовою часткою кухонної солі 1 % та лимонної кислоти 0,02 %. На основі аналізу та узагальнення теоретичних і експериментальних досліджень рекомендовано гідротермічне оброблення грибів шіїтаке проводити протягом 6 хв при температурі (95 +- 5) <$E symbol Р>С, що дасть змогу отримати грибні напівфабрикати з високими показниками якості. Розроблені рекомендації можуть бути використані як у харчоконцентратній, так і в інших галузях харчової промисловості.
  Повний текст PDF - 1.651 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Зінченко І.
  • Бондар М.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Зінченко І. М. Дослідження процесу гідротермічного оброблення грибів шіїтаке / І. М. Зінченко, М. В. Бондар // Харчова промисловість. - 2018. - № 24. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_24_9.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Зінченко Інна Миколаївна (технічні науки)
  • Бондар Микола Володимирович (фізико-математичні науки)
  • Бондар Микола Васильович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського