Наукова періодика України | Харчова промисловість | ||
Бендерська О. В. Дослідження жирокислотного складу томатного насіння / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_7 Проаналізовано стан томатопереробної галузі та встановлено, що томати є перспективною сировиною для промислової переробки завдяки вмісту біологічно активних речовин та можливості вирощування у всіх регіонах України. Встановлено, що томатне насіння містить широкий спектр біологічно активних речовин, які можуть бути придатними для використання в технологіях харчових продуктів. Крім того, насіння томатів є прекрасним джерелом таких компонентів, як каротиноїди, протеїни, цукри, волокна, воски та олії. При цьому серед жирних кислот відсутні транс-ізомери, а співвідношення між ненасиченими омега-3 та омега-6 кислотами в насінні відповідає останнім рекомендаціям щодо харчування населення згідно з принципами нутриціології. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Бендерська О. В. Дослідження жирокислотного складу томатного насіння / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_7.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |