Наукова періодика України Харчова промисловість


Бендерська О. В. 
Дослідження жирокислотного складу томатного насіння / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_7
Проаналізовано стан томатопереробної галузі та встановлено, що томати є перспективною сировиною для промислової переробки завдяки вмісту біологічно активних речовин та можливості вирощування у всіх регіонах України. Встановлено, що томатне насіння містить широкий спектр біологічно активних речовин, які можуть бути придатними для використання в технологіях харчових продуктів. Крім того, насіння томатів є прекрасним джерелом таких компонентів, як каротиноїди, протеїни, цукри, волокна, воски та олії. При цьому серед жирних кислот відсутні транс-ізомери, а співвідношення між ненасиченими омега-3 та омега-6 кислотами в насінні відповідає останнім рекомендаціям щодо харчування населення згідно з принципами нутриціології.
  Повний текст PDF - 456.04 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Бендерська О.
  • Бессараб О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Бендерська О. В. Дослідження жирокислотного складу томатного насіння / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_7.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Бендерська Ольга В'ячеславівна (технічні науки)
  • Бендерська Ольга Вячеславівна (технічні науки)
  • Бессараб Олександр Семенович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського