Наукова періодика України | Харчова промисловість | ||
Ощипок І. М. Застосування багатолезного інструменту для подрібнення заморожених м’ясних блоків / І. М. Ощипок // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 81-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_14 Розглянуто найбільш раціональні технологічні параметри різання замороженого блочного м'яса двох видів (яловичини і свинини) багатолезним інструментом. Основним напрямком досліджень вибрано вивчення застосування фрез різної конструкції як робочого органу подрібнювача. Оцінено технологічні й експлуатаційні характеристики оброблюваних матеріалів, визначено потужність і енерговитрати процесів обробки від умов фрезерування залежно від ряду факторів: площі дотику фрези до блоку м'яса, діаметра фрези, кількості зубів, кута нахилу зубів, подачі на зуб, кількості обертів, які зробила фреза з моменту початку різання, блоку м'яса, до досліджуваного моменту. Отримані результати можуть бути використані для розрахунку питомих енерговитрат, що припадають на одиницю площі шару м'яса, що знімається одночасно ріжучими зубами фрези. Запропоновано обгрунтовані технічні й технологічні рішення з оцінки ефективності та економічної доцільності прийнятних розв'язків у питанні подрібнення замороженого м'яса. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Ощипок І. М. Застосування багатолезного інструменту для подрібнення заморожених м’ясних блоків / І. М. Ощипок // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 81-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_14.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |