Наукова періодика України Харчова промисловість


Захаров В. В. 
Розроблення схеми переробки нанофільтраційного пермеату молочної сироватки / В. В. Захаров, Ю. Г. Змієвський, В. Г. Мирончук, Ю. С. Дзязько // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 74-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_13
Запропоновано і науково обгрунтовано спосіб ефективної переробки нанофільтраційного пермеату молочної сироватки шляхом використання процесів озонування й електродіалізу. Визначено коефіцієнт використання озону в контактному апараті, який становить 25 %. Отримано залежність залишкового озону C(O3) від загальної переданої дози озону (TOD). Встановлено, що для досягнення постефекту унеможливлення розвитку мікрофлори в обробленому озоном нанофільтраційному пермеаті мінімальна кількість TOD не повинна бути меншою 2,5 мг/дм<^>3. За результатами дослідження запропоновано маловідходну схему переробки нанофільтраційного пермеату молочної сироватки.
  Повний текст PDF - 2.703 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Захаров В.
  • Змієвський Ю.
  • Мирончук В.
  • Дзязько Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Захаров В. В. Розроблення схеми переробки нанофільтраційного пермеату молочної сироватки / В. В. Захаров, Ю. Г. Змієвський, В. Г. Мирончук, Ю. С. Дзязько // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 74-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_13.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Захаров Володимир Володимирович (технічні науки)
  • Змієвський Юрій Григорович (технічні науки)
  • Мирончук Валерій Григорович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського