Наукова періодика України Харчова промисловість


Шеманська Є. І. 
Шляхи збагачення харчового раціону людини есенціальними жирними кислотами / Є. І. Шеманська // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_14
Визначено теоретичну і практичну основу для створення продуктів, які гарантують раціональне співвідношення <$E omega>-3 та <$E omega>-6 кислот з урахуванням норм їх споживання. Науково обгрунтовано використання рослинних олій як джерела есенціальних кислот і біологічно активних речовин. Розроблено жирові продукти, які відрізняються збалансованим співвідношенням <$E omega>-6/<$E omega>-3 жирних кислот з 10:1 до 3:1 і можуть бути використані як жировий компонент харчування людини, а також для виробництва оздоровчо-профілактичних продуктів.
  Повний текст PDF - 2.415 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Шеманська Є.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Шеманська Є. І. Шляхи збагачення харчового раціону людини есенціальними жирними кислотами / Є. І. Шеманська // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_14.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Шеманська Євгенія Іванівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського