Наукова періодика України | Харчова промисловість | ||
Шеманська Є. І. Шляхи збагачення харчового раціону людини есенціальними жирними кислотами / Є. І. Шеманська // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_14 Визначено теоретичну і практичну основу для створення продуктів, які гарантують раціональне співвідношення <$E omega>-3 та <$E omega>-6 кислот з урахуванням норм їх споживання. Науково обгрунтовано використання рослинних олій як джерела есенціальних кислот і біологічно активних речовин. Розроблено жирові продукти, які відрізняються збалансованим співвідношенням <$E omega>-6/<$E omega>-3 жирних кислот з 10:1 до 3:1 і можуть бути використані як жировий компонент харчування людини, а також для виробництва оздоровчо-профілактичних продуктів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шеманська Є. І. Шляхи збагачення харчового раціону людини есенціальними жирними кислотами / Є. І. Шеманська // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_14.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |