Наукова періодика України Харчова наука і технологія


Прісс О. П. 
Формування біологічно активних речовин в плодах томатів під впливом абіотичних факторів / О. П. Прісс // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 3. - С. 43-46 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_3_11
Розглянуто вплив гідротермічних умов вирощування на формування пулу аскорбінової кислоти, фенольних речовин і каротиноїдів у плодах солодкого перцю. Залежності встановлено на основі зв'язків парного кореляційного аналізу між абіотичними факторами та концентраціями біологічно активних речовин. З'ясовано, що визначальний вплив на формування комплексу біологічно активних речовин перцю має сума температур періоду формування та дозрівання плодів, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить від -0,71 до 0,80. Між пулом аскорбінової кислоти й опадами існує сильна пряма кореляція (r = 0,64). Опади також суттєво (r = -0,81) впливають на формування каротиноїдів у плодах перцю, але не впливають на концентрації поліфенольних сполук. Формування комплексу фенольних речовин суттєво залежить від кількості днів з температурами, вищими та нижчими за біологічний оптимум для плодів перцю (r = 0,73; -0,71). Концентрації кожної з досліджених БАР знаходяться в тісній кореляції між собою, що вказує на подібність сприятливих умов для формування максимального фонду біологічно активних речовин.
  Повний текст PDF - 244.709 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Прісс О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Прісс О. П. Формування біологічно активних речовин в плодах томатів під впливом абіотичних факторів / О. П. Прісс // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 3. - С. 43-46 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_3_11.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Прісс Олеся Петрівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського