Наукова періодика України Фітотерапія. Часопис


Харченко Н. В. 
Особливості харчування людей похилого віку / Н. В. Харченко, Г. А. Анохіна, І. В. Якубовська, Ю. Г. Бурмак // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 29-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_3_9
Збереження здоров'я, профілактика прискореного старіння залежить від багатьох чинників, зокрема харчування. Наведено дані про особливості раціонального харчування осіб похилого віку та його роль у профілактиці передчасного старіння. З віком маса м'язової тканини зменшується, а відсоток жирової - зростає, що потребує корекції енергетичної цінності харчування кожні 10 років у бік її зниження. Добова енергетична цінність для осіб похилого віку в середньому становить: для чоловіків 60 - 74 років у межах 2 000 ккал, для жінок цього віку - 1 800 ккал; для чоловіків віком понад 75 років - 1 800 ккал, для жінок - 1 600 ккал на добу. У геродієтетиці слід враховувати як вікові фізіологічні зміни обміну, особливості вікозалежної патології, темпи старіння, так і наявність інших захворювань.Сохранение здоровья, профилактика ускоренного старения зависит от многих факторов, в частности питания. Приведены данные об особенностях рационального питания пожилых людей и его роли в профилактике преждевременного старения. С возрастом масса мышечной ткани уменьшается, а процент жировой - растет, что требует коррекции энергетической ценности питания каждые 10 лет в сторону ее снижения. Суточная энергетическая ценность людей пожилого возраста в среднем составляет: для мужчин 60 - 74 лет в пределах 2 000 ккал, для женщин этого возраста - 1 800 ккал; для мужчин старше 75 лет - 1 800 ккал, для женщин - 1 600 ккал в сутки. В геродиететике следует учитывать как возрастные физиологические изменения обмена, особенности возрастнозависимой патологии, темпы старения, так и наличие других заболеваний.
  Повний текст PDF - 248.855 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Харченко Н.
  • Анохіна Г.
  • Якубовська І.
  • Бурмак Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Харченко Н. В. Особливості харчування людей похилого віку / Н. В. Харченко, Г. А. Анохіна, І. В. Якубовська, Ю. Г. Бурмак // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 29-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_3_9.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Харченко Наталія Вячеславівна (медичні науки)
  • Анохіна Галина Анатоліївна (медичні науки)
  • Бурмак Юрій Григорович (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського