Наукова періодика України | Фізіологія рослин і генетика | ||
Тарасюк О. І. Вміст у листках азоту та продуктивність ліній озимої м'якої пшениці, унікальних за хлібопекарськими властивостями / О. І. Тарасюк, В. М. Починок // Физиология растений и генетика. - 2015. - Т. 47, № 1. - С. 66-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2015_47_1_9 У ліній озимої м'якої пшениці з унікальними хлібопекарськими властивостями, що містять рідкісні глютенінові алелі, алель Glu-Bla1, гени від родичів пшениці Aegilops cylindrica та Ae. tauschii, досліджено фізіологічні показники, пов'язані з функціональним станом листків і продуктивністю. Встановлено, що ці лінії різняться за вмістом у листках азоту, хлорофілу, врожайністю та білковістю зерна. Виявлено позитивні кореляційні зв'язки між цими показниками, що підтверджує важливість показника вміст азоту в листках для характеристики функціонального стану рослин і покращання методів добору селекційного матеріалу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Тарасюк О. І. Вміст у листках азоту та продуктивність ліній озимої м'якої пшениці, унікальних за хлібопекарськими властивостями / О. І. Тарасюк, В. М. Починок // Физиология растений и генетика. - 2015. - Т. 47, № 1. - С. 66-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2015_47_1_9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |