Наукова періодика України | Ukrainian Biochemical Journal | ||
Kosyk O. I. Phenylalanine ammonia-lyase activity and anthocyanin content in different varieties of lettuce under the cadmium influence / O. I. Kosyk, I. M. Khomenko, L. M. Batsmanova, N. Yu. Taran // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2017. - Vol. 89, № 2. - С. 85-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2017_89_2_9 Досліджено вплив іонів кадмію на вміст непластидних пігментів - антоціанів та активність основного ензиму їх біосинтезу - фенілаланін аміак-ліази (4.3.1.24) в двох сортах салату посівного (Lactuca sativa L.), що містять різну кількість антоціанів. Встановлено підвищення вмісту антоціанів і зростання активності фенілаланін аміак-ліази впродовж 14-добової експозиції рослин салату обох сортів у розчині нітрату кадмію (0,1 ммоль). Виявлено різницю в рівнях адаптаційної спроможності салату різних сортів за вмістом антоціанів до дії іонів кадмію. За індексами толерантності відзначено швидшу адаптивну відповідь і вищу резистентність у рослин червоного сорту салату, що узгоджується з відповідними змінами вмісту антоціанів і свідчить про їх активну участь у зниженні негативного впливу кадмієвого стресу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Kosyk O. I. Phenylalanine ammonia-lyase activity and anthocyanin content in different varieties of lettuce under the cadmium influence / O. I. Kosyk, I. M. Khomenko, L. M. Batsmanova, N. Yu. Taran // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2017. - Vol. 89, № 2. - С. 85-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2017_89_2_9. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |