Наукова періодика України | Ukrainian Biochemical Journal | ||
Крисюк І. П. Вплив біоактивних альдегідів на властивості желатини / І. П. Крисюк, Н. Д. Дзвонкевич, Т. Т. Володіна, Н. М. Попова, С. Г. Шандренко // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2015. - Vol. 87, № 2. - С. 113-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2015_87_2_12 Зазначено, що біоактивні альдегіди є одними з основних чинників постсинтетичних модифікацій протеїнів, що, своєю чергою, є причиною та наслідком багатьох захворювань. В дослідах in vitro проведено порівняльне дослідження модифікувальної дії на желатину низки альдегідів, які утворюються ендогенно. Розчин желатини (20 мМ) інкубовано з: рибозою, дезоксирибозою, гліоксалем, метилгліоксалем, формальдегідом, акролеїном (20 мМ кожний) та з їх поєднаннями, в 0,1 М Na-фосфатному буфері (рН 7,4), що містив 0,02 % азиду натрію, за 37 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Крисюк І. П. Вплив біоактивних альдегідів на властивості желатини / І. П. Крисюк, Н. Д. Дзвонкевич, Т. Т. Володіна, Н. М. Попова, С. Г. Шандренко // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2015. - Vol. 87, № 2. - С. 113-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2015_87_2_12.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |