РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнявидом документа
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)Наукова періодика України (1)
Пошуковий запит: (<.>I=Ж72967<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2005

Розглянуто питання бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, економіки підприємств харчування та торгівлі, менеджменту та маркетингу. Висвітлено методичні аспекти цільового калькулювання в стратегічному управлінському обліку, особливості управління дебіторською заборгованістю підприємств. Розкрито теоретичні засади здійснення зовнішньоекономічної діяльності в Україні, економічну суть механізму амортизації в бухгалтерському обліку, а також економічні аспекти розвитку фондового ринку. Наведено класифікацію джерел фінансування необоротних активів. Викладено підходи до формування цінової політики підприємств роздрібної торгівлі, а також до державної політики приватизації. Проаналізовано особливості та тенденції формування та розвитку брендів в Україні.


Рассмотрены вопросы бухгалтерского учёта, анализа и аудита, экономики предприятий питания и торговли, менеджмента и маркетинга. Освещены методические аспекты целевого калькулирования в стратегическом управленческом учёте, особенности управления дебиторской задолженностью предприятий. Раскрыты теоретические основы осуществления внешнеэкономической деятельности в Украине, экономическая сущность механизма амортизации в бухгалтерском учёте, а также экономические аспекты развития фондового рынка. Приведена классификация источников финансирования необоротных активов. Изложены подходы к формированию ценовой политики предприятий розничной торговли, а также к государственной политике приватизации. Проанализированы особенности и тенденции формирования и развития брендов в Украине.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2006

Висвітлено організаційно-методичні аспекти обліку статутного капіталу й аудиту малих підприємств. Розглянуто питання удосконалення обліку інтелектуальної власності в Україні, оподаткування бартерних операцій. Описано моделі оцінки кредитного ризику в банках, облікові моделі в ресторанному бізнесі. Проаналізовано особливості формування пропозиції на ринку споживчих товарів, вплив політики реінвестування прибутку на фінансову стійкість підприємств роздрібної торгівлі. Викладено сучасні підходи до визначення інвестиційної політики підприємств. Розкрито зміст політики фінансування обігових активів. Наведено споживчу оцінку цінової політики торговельних підприємств.


Освещены организационно-методические аспекты учёта статутного капитала и аудита малых предприятий. Рассмотрены вопросы усовершенствования учёта интеллектуальной собственности в Украине, налогообложения бартерных операций. Описаны модели оценки кредитного риска в банках, учётные модели в ресторанном бизнесе. Проанализированы особенности формирования предложения на рынке потребительских товаров, влияние политики реинвестирования прибыли на финансовую устойчивость предприятий розничной торговли. Изложены современные подходы к определению инвестиционной политики предприятий. Раскрыто содержание политики финансирования оборотных активов. Приведена потребительская оценка ценовой политики торговых предприятий.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2007

Викладено методично-облікові підходи до оцінки власного капіталу акціонерних товариств. Проаналізовано роль внутрішнього аудиту у системі управління підприємствами. Розглянуто питання імітаційного моделювання облікових систем залежно від класифікаційного ранжування малих підприємств, удосконалення документування операцій з руху об'єктів інтелектуальної власності. Проведено оцінку взаємозв'язку платоспроможності торговельних підприємств та рівня ліквідності активів, економічну оцінку факторів кризи підприємств роздрібної торгівлі. Висвітлено проблеми та напрями розвитку споживчої кооперації в аграрному секторі. Визначено тенденції розвитку пропозиції товарів на ринку продуктів харчування.


Изложены методическо-учётные подходы к оценке собственного капитала акционерных обществ. Проанализирована роль внутреннего аудита в системе управления предприятиями. Рассмотрены вопросы имитационного моделирования учётных систем в зависимости от классификационного ранжирования малых предприятий, усовершенствования документирования операций по движению объектов интеллектуальной собственности. Проведены оценка взаимосвязи платежеспособности торговых предприятий и уровня ликвидности активов, экономическая оценка факторов кризиса предприятий розничной торговли. Освещены проблемы и направления развития потребительской кооперации в аграрном секторе. Определены тенденции развития предложения товаров на рынке продуктов питания.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2007

Проаналізовано аутсорсинг як фактор підвищення міжнародної конкурентоспроможності національної економіки. Розглянуто питання удосконалення господарського механізму управління та державного регулювання інноваційних процесів. Проведено оцінку ефективності реальних інвестицій. Висвітлено тенденції формування інтелектуального капіталу. Описано механізм зростання і розвитку економіки на мікро- та макрорівнях. Викладено підходи до впровадження системи гнучкого менеджменту в процесі формування кадрової політики підприємств.


Проанализирован аутсорсинг как фактор повышения международной конкурентоспособности национальной экономики. Рассмотрены вопросы усовершенствования хозяйственного механизма управления и государственного регулирования инновационных процессов. Проведена оценка эффективности реальных инвестиций. Освещены тенденции формирования интеллектуального капитала. Описан механизм роста и развития экономики на микро- и макроуровнях. Изложены подходы к внедрению системы гибкого менеджмента в процессе формирования кадровой политики предприятий.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2005

Розглянуто питання удосконалення обліку витрат підприємств ресторанного господарства за умов запровадження інформаційних технологій, програмного забезпечення облікових інформаційних систем. Проаналізовано особливості організації обліку лізингових (орендних) операцій в контексті сучасного податкового законодавства, формування та розвитку капіталу акціонерних товариств. Описано структуру необоротних активів торговельних підприємств, технологію розробки конкурентної стратегії підприємств торгівлі. Викладено сучасні підходи до діагностики фінансового стану підприємств, класифікації цін за умов ринку. Наведено економічну характеристику послуг торговельно-сервісних центрів в Україні. Визначено абсолютні показники в діагностиці фінансової кризи підприємств торгівлі. Розкрито правові аспекти захисту права інтелектуальної власності.


Рассмотрены вопросы усовершенствования учёта расходов предприятий ресторанного хозяйства в условиях информационных технологий, программного обеспечения учётных информационных систем. Проанализированы особенности организации учёта лизинговых (арендных) операций в контексте современного налогового законодательства, формирования и развития капитала акционерных обществ. Освещена структура необоротных активов торговых предприятий, представлена технология разработки конкурентной стратегии предприятий торговли. Изложены современные подходы к диагностике финансового состояния предприятий, классификации цен в условиях рынка. Приведена экономическая характеристика услуг торгово-сервисных центров в Украине. Определены абсолютные показатели в диагностике финансового кризиса предприятий торговли. Раскрыты правовые аспекты защиты права интеллектуальной собственности.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2007

Проаналізовано особливості аудиту підприємств малого бізнесу. Розглянуто питання вдосконалення обліку капітальних інвестицій. Розкрито теоретичні засади оцінки конкурентоспроможності ресторанів. Висвітлено етапи управління підприємницькими ризиками у підприємствах торгівлі, проведено оцінку загрози їх банкрутства, визначено ефективність використання необоротних активів, стратегічний потенціал підприємств роздрібної торгівлі. Описано складові елементи системи торговельного обслуговування, механізм маркетингової політики пивоварних підприємств у системі стратегічного управління.


Проанализированы особенности аудита предприятий малого бизнеса. Рассмотрены вопросы усовершенствования учёта капитальных инвестиций. Раскрыты теоретические основы оценки конкурентоспособности ресторанов. Освещены этапы управления предпринимательскими рисками на предприятиях торговли, проведена оценка угрозы их банкротства, определены эффективность использования необоротных активов, стратегический потенциал предприятий розничной торговли. Описаны составные элементы системы торгового обслуживания, механизм маркетинговой политики пивоварочных предприятий в системе стратегического управления.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2008

Висвітлено економічну сутність і генезис облікової політики підприємств. Проаналізовано перспективи розвитку нормативного регулювання діяльності акціонерних товариств. Описано особливості обліку договірних відносин підприємств, організаційно-економічний механізм їх ефективного антикризового управління. Розкрито організаційно-методичні аспекти бюджетування в інформаційній системі промислових підприємств. Викладено методичні підходи до оцінки рентабельності власного капіталу підприємств, теоретичні підходи до визначення класифікації їх інвестицій. Обгрунтовано критерії та систему показників оцінки ефективності політики фінансування обігових активів підприємств.


Освещены экономическая сущность и генезис учетной политики предприятий. Проанализированы перспективы развития нормативного регулирования деятельности акционерных обществ. Описаны особенности учета договорных отношений предприятий, организационно-экономический механизм их эффективного антикризисного управления. Раскрыты организационно-методические аспекты бюджетирования в информационной системе промышленных предприятий. Изложены методические подходы к оценке рентабельности собственного капитала предприятий, теоретические подходы к определению классификации их инвестиций. Обоснованы критерии и система показателей оценки эффективности политики финансирования оборотных активов предприятий.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2008

Проаналізовано динаміку дебіторської заборгованості на підприємствах України, особливості формування кредитної політики її управління, організації та обліку операцій з овердрафту. Розглянуто питання економічної діагностики ймовірності банкрутства підприємств торгівлі та послуг. Викладено методику оцінки інвестиційної привабливості суб'єктів господарювання. Висвітлено проблеми формування та перспективи розвитку фондового ринку України. Наведено класифікацію оборотних активів як об'єкта управління. Проведено оцінку конкурентоспроможності асортименту підприємств роздрібної торгівлі на основі маркетинг-міксу. Описано методи та форми фінансування інвестицій в основний капітал. Визначено основні напрями вдосконалення організаційно-економічного механізму управління потенціалом підприємств торгівлі, сучасні напрями реформування внутрішньої торгівлі України.


Проанализированы динамика дебиторской задолженности на предприятиях Украины, особенности формирования кредитной политики её управления, организации и учёта операций по овердрафту. Рассмотрены вопросы экономической диагностики вероятности банкротства предприятий торговли и услуг. Изложена методика оценки инвестиционной привлекательности субъектов хозяйствования. Освещены проблемы формирования и перспективы развития фондового рынка Украины. Приведена классификация оборотных активов как объекта управления. Проведена оценка конкурентоспособности ассортимента предприятий розничной торговли на основе маркетинг-микса. Описаны методы и формы финансирования инвестиций в основной капитал. Определены основные направления усовершенствования организационно-экономического механизма управления потенциалом предприятий торговли, современные направления реформирования внутренней торговли Украины.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.

Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі.


. – Х. – 2008

Проведено оцінку ефективності та моніторинг програм соціально-економічного розвитку України. Висвітлено теоретичні аспекти ризику зовнішньоекономічної діяльності підприємств, практичні методи зниження економічних ризиків на підприємствах торгівлі. Викладено концепцію управління стратегією розвитку пивоварних підприємств на вітчизняному ринку. Розглянуто організаційно-правові питання регулювання і вдосконалення комерційної діяльності. Проаналізовано інновації та інноваційну культуру як основу розвитку конкурентоспроможного бізнесу.


Проведены оценка эффективности и мониторинг программ социально-экономического развития Украины. Освещены теоретические аспекты риска внешнеэкономической деятельности предприятий, практические методы снижения экономических рисков на предприятиях торговли. Представлена концепция управления стратегией развития пивоваренных предприятий на отечественном рынке. Рассмотрены организационно-правовые вопросы регулирования и усовершенствования коммерческой деятельности. Проанализированы инновации и инновационная культура как основа развития конкурентоспособного бизнеса.



НАДХОДЖЕННЯ:

Головний редактор:

Черевко О. І.
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського