Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Реферативна база даних (139)Книжкові видання та компакт-диски (255)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

   Тип видання:   наукове видання   
1.

Селезнёв, М. В.
Вредные продукты питания [Електронний ресурс] / М. В. Селезнёв. - Луганск : FreeScience Group, 2010. - 55 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге Михаила Селезнёва собраны самые невероятные факты, о хорошо знакомых нам продуктах питания. Придаются огласке секреты производства, составы и нормы хранения продуктов. Гистологический анализ дал возможность заглянуть внутрь продукта и сравнить с раннее имеющимися гостами. Приведены многие научные исследования до 2010 г. включительно. Данная книга будет интересна людям, которые следят за своим здоровьем и тщательно выбирают свой рацион.



Кл.слова:
шкідлива добавка -- здорове харчування

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Біологічні науки   
2.

Квасников, Е. И.
Молочнокислые бактерии и пути их использования [Електронний ресурс] / Е. И. Квасников, О. А. Нестеренко. - М. : Наука, 1975. - 384 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга посвящена молочнокислым бактериям — группе микроорганизмов, играющей большую и разностороннюю роль в жизни человека. Описаны методы исследования молочнокислых бактерий, особенности их морфологии, цитологии, физиологии и биохимизма. Большое внимание уделено систематике. Приведены ключи для определения культур. Изложены вопросы, связанные с использованием молочнокислых бактерий в различных отраслях народного хозяйства, особенно в хлебопечении, силосовании кормов, биологическом консервировании овощей и фруктов, изготовлении мясных и рыбных продуктов, получении молочной кислоты и декстрана. Предназначена для широкого круга исследователей, практических работников-специалистов в области биологии, здравоохранения, пищевой, бродильной, микробиологической промышленности и сельского хозяйства, а также преподавателей и студентов вузов.



Кл.слова:
мікроорганізм -- молочна кислота -- хлібопечення

   Тип видання:   методичний посібник   
3.


Теоретичні основи технології харчових виробництв [Електронний ресурс] / Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2010. - 116 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Соціально-економічна програма кожного суспільства передбачає ріст добробуту й здоров'я населення. Одним з найважливіших напрямків рішення цієї проблеми є більше повне задоволення потреб населення у високоякісних і різноманітних продуктах харчування, покращення культури їхнього споживання за рахунок удосконалювання технології виробництва, поліпшення якості готової продукції, скорочення відходів і втрат. У виконанні цих завдань більша роль належить масовому харчуванню, усфері якого переробляється значна кількість продовольчих ресурсів до послугами якого користу ється більша частина населення республіки. Тому створення нової і удосконалювання існуючої технології виробництва продукції масового харчування та підвищення її якості мають важливу народногосподарську значимість. Зазначені питання зважуються на основі глибокого знання технологічних властивостей продуктів, що переробляють, і їхньої погодженості з умовами технології виробництва продукції. У цей час у галузі накопичений значний матеріал по технологічних властивостях продуктів, що переробляють, і технологічним закономірностям виробництва на їхній основі продукції масового харчування. Автори вважали за доцільне узагальнити цей матеріал у взаємозв'язку із загальнотеоретичними поданнями природничих наук, що сприяє його більше глибокому усвідомленню й дозволяє широко використати теоретичні подання природничих наук як наукова база для вдосконалювання технології виробництва продукції масового харчування.



Кл.слова:
продукти харчування -- харчове виробництво
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського