Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л830.4$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 29
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Ковальов О. В. 
Реконструкція хлібопекарської печі ФТЛ-2 / О. В. Ковальов, А. М. Мартиненко, О. Л. Олійник, Ю. В. Осауленко, М. Р. Штоквиш // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 122-123. - укp.

Реконструкція печі ФТЛ-2 спрямована на створення універсальної печі, в якій буде можливо випікати хліб як із пшеничного, так і з житнього борошна. Для реалізації такої реконструкції привідну зірочку винесли вперед і встановили попередню камеру. Це дало змогу задавати потрібну температуру в початковій зоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Басок Б. І. 
Дослідження аеродинамічних процесів в робочому об'ємі гігротермічної печі типу ГТП-135. Ч. I / Б. І. Басок, А. І. Накорчевський, М. П. Новіцька, М. П. Петренко, М. А. Хибина // Пром. теплотехника. - 2007. - 29, № 1. - С. 60-69. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Представлено нову методику розрахунку та дослідження режимних параметрів аеродинаміки у робочому об'ємі гігротермічної печі типу ГТП-135.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Басок Б. І. 
Дослідження теплоаеродинамічних процесів в робочому об'ємі гігротермічної печі типу ГТП-135. Ч. II / Б. І. Басок, А. І. Накорчевський, М. П. Новіцька, М. П. Петренко, М. А. Хибина // Пром. теплотехника. - 2007. - 29, № 2. - С. 81-87. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Представлено нову методику розрахунку та дослідження режимних параметрів аеродинаміки та теплообміну в гігротермічній печі типу ГТП-135.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Басок Б. И. 
Моделирование тепловых процессов при выпечке хлеба в печи ГТП-135 / Б. И. Басок, А. И. Накорчевский, Н. П. Петренко, М. А. Хибина // Пром. теплотехника. - 2007. - 29, № 4. - С. 89-96. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Предложена замкнутая система уравнений, позволяющая описать динамику тепловых и массопереносных процессов, происходящих в тесте-хлебе, при формовой выпечке конвективным теплоносителем. Составлен алгоритм сопряженной задачи, связывающей теплоаэродинамические параметры теплоносителя с внутренними характеристиками изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Долінський А. А. 
Сучасні печі для міні-пекарень / А. А. Долінський, М. П. Петренко, І. С. Голуб // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 6. - С. 78-85. - укp.

Представлено огляд та аналіз українського ринку хлібопекарських печей для міні-пекарень. Наведено переваги гігротермічних печей із типоряду, який розроблено в Інституті технічної теплофізики НАН України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Теличкун В. І. 
Вивчення закономірностей та моделювання процесу забарвлення скоринки хліба при випіканні / В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 61-62. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Визначено закономірності забарвлення скоринки хліба залежно від температури скоринки та тривалості прогрівання, кислотності тіста, вмісту цукру та жиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Сидоренко С. І. 
До питання про внутрішнє тепломасоперенесення при випіканні хліба / С. І. Сидоренко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 63-64. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

На базі вивчення кінетики полів вологості та температури тіста-хліба представлено картину внутрішнього тепловологоперенесення у процесі випікання хліба. Складено баланс вологи для кінцевого етапу випікання. Встановлено, що внутрішня рухома межа зони випаровування має температуру кипіння води за відповідного тиску та проходить глибше внутрішньої межі скоринки. Аналіз кінетики процесу дозволяє зробити висновки про шляхи його оптимізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Пучкова Л. И. 
Изменение фракционного состава белков пшеничного теста и мякиша хлеба из муки, различной по силе / Л. И. Пучкова, О. М. Аношина, Ю. С. Метелкина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 32-33. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Исследовано изменения фракционного состава белков пшеничного теста в процессе выпекания хлеба. Установлена зависимость между содержанием белков клейковины пшеничной муки и фракционным составом белков мякиша хлеба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Корчинський А. О. 
Інтенсифікація процесів теплообміну в хлібопекарських печах - шлях до зменшення витрат палива на випікання / А. О. Корчинський, А. І. Ходос, С. В. Цвєтков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 64-67. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Економію палива в печі А2-ХПК вирішено за рахунок інтенсифікації процесів теплообміну, застосування сучасних комплектуючих виробів, ефективного парогенератора та теплоутилізатора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ковальов О. В. 
Раціональні режими роботи хлібопекарських печей з рециркуляцією продуктів згорання / О. В. Ковальов, І. М. Миколів, В. М. Махинько, А. М. Ткачук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 104-106. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Визначено фактори, які впливають на раціональну роботу печі, мету досліджень; одержано залежності температури відпрацьованих газів і втрати теплоти з відпрацьованими газами від продуктивності печі; розраховано складові теплового балансу печі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дудко С. Д. 
Розрахунок газопроникності розгалуженої нагрівної системи печі / С. Д. Дудко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 68-70. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено методику, за якою можливо розрахувати показник газопроникності розгалуженої нагрівної системи печі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Теличкун В. І. 
Розрахунок зміни об'єму хліба при випіканні / В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, В. Ю. Горцепаєв // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 59-61. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Створено математичну модель розрахунку об'єму тістової заготовки у разі випікання. Виконано розрахунок росту конкретної заготовки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-642.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Теличкун В. І. 
Розробка аналітичної моделі процесу тепломасопереносу у тістовій заготовці при випіканні хліба / В. І. Теличкун, Є. В. Штефан, О. В. Михайлов, Ю. С. Теличкун // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 56-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто проблему створення математичної моделі тепломасообмінних процесів під час випікання хлібних виробів. Представлено аналітичну частину математичної моделі (аналітичну модель). Математичну модель орієнтовано на використання сучасних комп'ютерних технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Кірік І. М. 
Експериментальне дослідження процесу теплової обробки тістових заготовок в пароконвекційному апараті / І. М. Кірік, А. В. Кірік // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 74-79. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Об'єкт досліджень - процес теплопровідності в тістовій заготовці з пшеничного тіста під час випікання. Проаналізовано літературні джерела та проведено аналітичні дослідження процесу теплопровідності в тістовій заготовці. Створено експериментальну установку та досліджено процес теплопровідності в тістовій заготовці. Встановлено, що граничною температурою внутрішньої маси виробу потрібно вважати температуру насиченої пари; температура гріючого середовища не впливає на характер зміни температури в тістовій заготовці на стадії регулярного режиму. Одержано критеріальне рівняння для визначення температури в центрі випеченої заготовки. Розроблено універсальний тепловий апарат для закладів громадського харчування - пароконвектомат, і досліджено його роботу. Результати досліджень рекомендується застосовувати для інженерних розрахунків режимів випікання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Мищенко Е. В. 
Исследование работы распыливающего устройства с электромагнитным виброприводом / Е. В. Мищенко // Автоматизація виробн. процесів у машинобуд. та приладобудуванні : укр. міжвід. наук.-техн. зб. - 2006. - Вип. 40. - С. 167-169. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Приведены результаты исследования работы устройства для смазки хлебопекарных форм с электромагнитным виброприводом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-5-082

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28588 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Лобок О. П. 
Аналітичне моделювання динаміки температурного режиму камери хлібопекарської печі як багатовимірного об'єкта керування / О. П. Лобок, Б. М. Гончаренко, А. М. Слєзенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 48. - С. 38-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проаналізовано як об'єкт керування (ОК) хлібопекарську піч, обгрунтовано припущення, запропоновано структурно-параметричну схему аналітичної моделі динаміки температурного режиму пекарної камери, що передбачає наявність чотирьох теплових ємностей. Складено рівняння теплових балансів для кожної з ємностей і виведено математичну та матричну моделі динаміки лінійного багатовимірного ОК за вибраних припущень. Модель теплового ОК, надана у просторі станів у векторно-матричному вигляді, є в подальшому основою аналітичного конструювання оптимального регулювання, а за потреби й оптимального оцінювання (спостереження) параметрів стану.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Лобок О. П. 
Дослідження динаміки мінімаксного керування і спостереження температурного режиму пекарної камери / О. П. Лобок, Б. М. Гончаренко, А. М. Слєзенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 2. - С. 7-14. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Дудко С. Д. 
Математична модель і алгоритм машинного розрахунку теплообмінної підсистеми тунельної хлібопекарської печі / С. Д. Дудко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 84-95. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розроблено нову методику машинного розрахунку теплообмінної підсистеми тунельної хлібопекарської печі з циклотермічною нагрівною системою. Проаналізовано раніше опубліковані інженерні методики розрахунку аналогічних печей. Показано основні помилки та неточності математичних моделей, на яких базуються ці методики. Запропоновано уточнену математичну модель, а також алгоритм розрахунку, за якого спочатку розраховується підсистема теплообміну, потім нагрівна система в цілому. В підсумку це надає можливість зменшити кількість вихідних даних, що задаються апріорі, зокрема значення температури димових газів після обігріву пекарної камери. Нова методика надає можливість підвищити точність розрахунків, що сприятиме застосування імітаційного моделювання у процесі проектування нових конструкцій печей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Десик М. Г. 
Математичне моделювання прогріву тістової заготовки циліндричної форми / М. Г. Десик, Ю. С. Теличкун, І. М. Литовченко, В. І. Теличкун // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 134-140. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено результати моделювання процесу прогріву циліндричних тістових заготовок з розмірами, характерними для перехідної області від тонких до масивних тіл, з урахуванням ефективних теплофізичних характеристик заготовок у вигляді залежностей, отриманих експериментальним шляхом. Залежності враховують масообмінні процеси під час прогрівання виробів, а саме: зовнішні масообміні процеси при випаровуванні вологи з поверхні заготовки в робоче середовище з утворенням зневодненого шару та внутрішні масообмінні процеси при переміщенні вологи всередину заготовки як у вигляді пари з подальшою її конденсацією, так і у вигляді рідини. Результати кспериментальних досліджень і запропонованої математичної моделі підтверджують доцільність її використання для розрахунку процесу прогріву тіста-хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Litovchenko I. 
Modeling work furnace recirculating heating gases for tunnel baking ovens = Моделювання роботи топки з рециркуляцією гріючих газів для тунельної хлібопекарської печі / I. Litovchenko // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 3. - С. 560-567. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-082-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського