Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Radzievska I$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Radzievska I. 
Research of content biologically active components of oils / I. Radzievska, T. Lazarenko, O. Gromova // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 2. - С. 175-179. - Бібліогр.: 7 назв. - англ.

Зазначено, що важливою складовою рослинних олій є жиророзчинні вітаміни. Жири містять жиророзчинні вітаміни A, D, E, K в активній і неактивній формі (у вигляді провітамінів). Під назвою вітамін E відомо 8 з'єднань: 4 токоферолу (alpha, beta, gamma і delta) і 4 токотриенола (alpha, beta, gamma і delta) з яких альфа-токоферол є найбільш поширеним і біологічно активним, тому вітамін E називають також альфа-токоферолом або просто токоферолом. Мета досліджень - визначення кількісного вмісту окремих ізомерних фракцій вітаміну E в рослинних оліях. Застосований метод - високоефективна газорідинна хроматографія з розділенням потоку. Виявлено, що найвищий вміст токоферолів серед досліджуваних зразків виявлено у кукурудзяній олії; дещо поступається їй соєва олія. Найменший вміст токоферолів зафіксовано в оливковій олії. У соняшниковій олії загальна концентрація токоферолів не перевищує 95 мг %, які на 90 % представлені alpha-токоферолом. У соєвій, ріпаковій і гірчичній оліях у переважаючих концентраціях міститься beta-ізомер. gamma- та delta-ізомери у досліджуваних зразків представлені у незначній кількості від 2,4 % у гірчичній пресовій олії до 12,1 % у гідратованій соєвій. Одержані результати можна застосовувати для прогнозування гарантійного терміну зберігання соняшникової, соєвої, лляної, ріпакової, гірчичної, кукурудзяної та оливкової олій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Pasichnyi V. 
Substantiating the optimized shelf life of pasteurized sausages with the elements of active packaging / V. Pasichnyi, O. Shevchenko, O. Khrapachov, A. Marynin, I. Radzievska, Y. Matsuk, A. Geredchuk, M. Kuligin // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 4/11. - С. 46-54. - Бібліогр.: 42 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського