Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Fatma Makni$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Fatma Makni 
A new method of mixing quality assessment for friction material constituents toward better mechanical properties = Новий метод оцінки якості змішування складових фрикційних матеріалів для поліпшення механічних властивостей / Fatma Makni, Mohamed Kchaou, Anne-Lise Cristol, Riadh Elleuch, Yannick Desplanques // Порошковая металлургия. - 2017. - № 1/2. - С. 3-18. - Бібліогр.: 37 назв. - англ.

Фрикційні матеріали, які використовуються для гальмівних накладок, є композитами з високим ступенем гетерогенності. Взаємозв'язок між складом суміші, кінцевими властивостями матеріалу та його експлуатаційними характеристиками вивчено недостатньо. Гетерогенність цих матеріалів зумовлена різноманітністю інгредієнтів (їх морфологією, розмірами, властивостями тощо), а також процесом виготовлення, що включає ряд послідовних етапів: змішування, попереднє формування, гаряче формування і подальше отвердження. Серед цих процесів змішування справляє великий вплив на мікроструктуру матеріалу (з огляду розподілу інгредієнтів) і, отже, на його механічні властивості. Однак опанування процесу змішування складне, оскільки він і дотепер грунтується на емпіричному досвіді виробників. Розроблено новий метод і методику оцінки якості змішування складових фрикційних матеріалів. Передусім, метод полягає у вивченні фізичних властивостей складових, що надасть змогу полегшити аналіз перебігу процесу змішування. Такий аналіз включає 2 етапи: вивчення дво- та багатокомпонентних сумішей. Для оцінки змішування передбачається застосування не пов'язаного з великими витратами часу методу аналізу зображень за допомогою двох статистичних коефіцієнтів. Це ексцес і коефіцієнт варіації, які надають змогу описати якість процесу змішування та еволюцію стану поверхні змішуваного об'єму, а також оцінити тривалість змішування.


Індекс рубрикатора НБУВ: К391.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського