Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Borzova N$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Borzova N. V. 
38; 35945;-galactosidase of IBAspergillus nigerD: purification and properties / N. V. Borzova, L. D. Varbanets // Біол. студії. - 2007. - 1, № 1. - С. 53-64. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100193 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Borzova N. V. 
Role of glycosylation in secretion and stability of micromycetes $E bold alpha-galactosidase = Роль глікозилювання у секреції та стабільності $E alpha-галактозидаз мікроміцетів / N. V. Borzova, O. V. Gudzenko, L. D. Varbanets // Ukr. Biochem. J.. - 2014. - 86, № 6. - С. 31-38. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.5*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Borzova N. V. 
Denaturation of native and deglycosylated $E bold alpha-galactosidases from Penicillium canescens by guanidine hydrochloride = Денатурация нативных и дегликозилированных $E alpha-галактозидаз Penicillium canescens гуанидинхлоридом / N. V. Borzova // Biotechnologia Acta. - 2015. - 8, № 3. - С. 89-94. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*725.111.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Gudzenko O. V. 
Thermal stability of Cryptococcus albidus alpha-L-rhamnosidase = Термостабільність alpha-L-рамнозидази Cryptococcus albidus / O. V. Gudzenko, N. V. Borzova, L. D. Varbanets // The Ukr. Biochem. J.. - 2015. - 87, № 3. - С. 23-30. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.

Зазначено, що alpha-L-рамнозидази (alpha-L-Р) як дріжджів, так і мікроміцетів є на сьогодні найперспективнішою групою ензимів. Особливо важливими є дослідження, спрямовані на підвищення термостабільності ензимних препаратів. Вивчення шляхів підвищення термостабільності та ефективності гідролізу субстрату alpha-L-Р надасть можливість удосконалити технологію виробництва соків і вин. Мета роботи - дослідити швидкість гідролізу нарингіну alpha-L-Р Cryptococcus albidus, а також деякі аспекти процесу термоденатурації та стабілізації ензиму. Досліджено дві форми alpha-L-Р C. albidus, одержані за вирощування продуцента на різних джерелах вуглецю - нарингіні та рамнозі. Порівняльне вивчення властивостей та процесу термоінактивації цих alpha-L-Р показало, що індуктор синтезу не впливає на ефективність гідролізу нарингіну ензимом, однак вносить зміни в термостабільність протеїнової молекули. У підтриманні активної конформації молекули alpha-L-Р беруть участь гідрофобні взаємодії та залишки цистеїну. Також можна стабілізувати дріжджову alpha-L-Р C. albidus 0,5 %-им бичачим сироватковим альбуміном і 0,25 %-им глутаровим альдегідом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.111.4*711.1 + Е521.551.1 Sac*72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Borzova N. V. 
Stability of native and modified alpha-galactosidase of Cladosporium cladosporioides = Cтабільність нативної та модифікованої alpha-галактозидази Cladosporium cladosporioides / N. V. Borzova, L. D. Varbanets // The Ukr. Biochem. J.. - 2015. - 87, № 4. - С. 5-12. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*725.111.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Gudzenko O. V. 
Thermostabilization of Eupenicillium erubescens and Cryptococcus albidus alpha-L-rhamnosidases by chemical reagents = Термостабілізація alpha-L-рамнозидаз Eupenicillium erubescens та Cryptococcus albidus за допомогою хімічних реагентів / O. V. Gudzenko, N. V. Borzova, L. D. Varbanets // Biotechnologia Acta. - 2016. - 9, № 2. - С. 48-54. - Бібліогр.: 13 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.4*716-636

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Varbanets L. D. 
Complexes of biscitratogermanates and biscitratostanates with metals are modifiers of activity of Bacillus thuringiensis var. israelensis peptidases and alpha-Penicillium canescens, Cladosporium cladosporioides and Aspergillus niger galactoidases = Комплекси бісцитратогерманатів та бісцитратостанатів з металами - модифікатори активності пептидаз Bacillus thuringiensis var. israelensis та alpha-галактозидаз Penicillium canescens, Cladosporium cladosporioides та Aspergillus niger / L. D. Varbanets, N. A. Nidialkova, N. V. Borzova, I. Yi. Sayfulina, O. E. Marcinko, O. A. Chebanenko // Biotechnologia Acta. - 2016. - 9, № 3. - С. 52-60. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.251*725.111.4 + Е0*725.111.4*041

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Borzova N. V. 
Yeast beta-mannanase activity = Beta-мананазна активність дріжджів / N. V. Borzova, L. D. Varbanets, V. S. Pidgorskyi, O. D. Ianieva // Biotechnologia Acta. - 2017. - 10, № 1. - С. 26-33. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.

Мета роботи - визначення манандеградувальної активності дріжджових культур, ізольованих із різних джерел, для відбору серед них високоактивних продуцентів beta-мананаз. У результаті скринінгу серед 245 штамів дріжджів, представників 7 родів, 14 видів, виявлено активні продуценти позаклітинної beta-мананази. Для оцінювання активності культури вирощували за глибинних умов, як джерело вуглецю та індуктор використовували галактоманан камеді гуару. beta-Мананазну активність визначали за допомогою динітросаліцилового методу. Найбільш активними біосинтетиками виявились представники видів Сryptococcus albidus, С. gastricus, C. magnus, C. terreus, C. laurentii, Saccharomyces cerevisiae, Williopsis californica, Metschnikowia pulcherrima, Pichia anomala та Р. guilliermondii. Активність у супернатанті культуральної рідини становила від 0,2 до 75 од/мл. У двох штамів Debaryomyces polymorphus УКМ Y-152 і Debaryomyces hansenii var. fabryi УКМ Y-2400 виявлено alpha-галактозидазну активність. Жодна з досліджених культур не виявляла одночасно beta-мананазної та alpha-галактозидазної активності, що свідчить про нездатність їх атакувати як основний, так і бічні ланцюги галактоманану.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Borzova N. V. 
Degradation of flavonoids by Cryptococcus albidus alpha-L-rhamnosidase = Деградація флавоноїдів alpha-L-рамнозидазою Cryptococcus аlbidus / N. V. Borzova, O. V. Gudzenko, L. D. Varbanets // Biotechnologia Acta. - 2018. - 11, № 5. - С. 35-41. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*725.111.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Borzova N. V. 
Influence of chemical reagents and UV irradiation on the activity of Penicillium canescens alpha-galactosidase = Вплив хімічних реагентів та УФ-опромінення на активність alpha-галактозидази Penicillium canescens / N. V. Borzova, L. D. Varbanets // The Ukr. Biochem. J.. - 2018. - 90, № 5. - С. 19-27. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*801.1-6 + Е521.571*725.111.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського