Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Штангеєва Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Штангеєва Н. І. 
Технологічний облік у цукровому виробництві : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл., що навчаються за спец. "Технологія цукр. речовин" / Н. І. Штангеєва, Л. І. Чернявська, Л. П. Рева, В. А. Лагода, Л. М. Хомічак; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К. : РВЦ УДУХТ, 2001. - 171 c. - Бібліогр.: с. 170-171. - укp.

Викладено засади ведення технологічного обліку в цукровому виробництві з використанням сучасної комп'ютерної техніки. Наведено вимоги державних стандартів і нормативно-технічної документації до цукровмісної сировини (цукрових буряків і цукру-сирцю), готової та побічної продукції, відходів виробництва, а також до правил ведення технологічної документації та лабораторних журналів на окремих дільницях виробництва, порядку складання балансу цукрози, ведення обліку виробництва під час переробки сировини державних і давальницьких ресурсів. Проаналізовано показники якості сировини, досліджено метод визначення вмісту сахарози та втрат її на окремих етапах технологічного процесу цукрового виробництва, метод розшифрування неврахованих втрат.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.4я73 + Л84-6я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА613730 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Лагода В. А. 
Тлумачний словник з технології та обладнання бурякоцукрового виробництва : Основні терміни / В. А. Лагода, Л. П. Рева, Л. М. Хомічак, Н. І. Штангеєва, В. Г. Мирончук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 84 c. - укp.

Розкрито суть понять з питань технології та обладнання бурякоцукрового виробництва з урахуванням останніх досягнень науки та техніки, зокрема, контролю та обліку виробництва цукру-піску, одержання вапняного молока та сатураційного газу, згущення дифузійного та очищеного соку, очистки корнеплодів цукрових буряків від домішок.

Раскрыта сущность понятий, связанных с вопросами технологии и оборудования свеклосахарного производства с учетом последних достижений науки и техники, в частности, контроля и учета производства сахара-песка, получения известкового молока и сатурационного газа, уплотнения диффузионного и очищенного сока, очистки корнеплодов сахарной свеклы от добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я212 + П215.2 я212

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА651910 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Штангеєва Н. І. 
Проблеми підвищення якості цукру і розширення асортименту продукції цукрових заводів / Н. І. Штангеєва, Л. С. Клименко, О. В. Ничик, В. Є. Носенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 59-61. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано підвищити якість цукру, очищаючи клеровку жовтого цукру коагулянтом "Полвак". Розроблено технології нових видів продукції - інвертних сиропів з очищеної клеровки жовтого цукру. Наведено способи інтенсифікації процесів кислотного і ферментативного гідролізу цукрози.


Ключ. слова: цукрове виробництво, інвертний сироп, клеровка, жовтий цукор, коагулянт, кислотний і ферментативний гідроліз, комплексна переробка сировини, якість, асортимент продукції
Індекс рубрикатора НБУВ: Л84

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Грабовська О. В. 
Знебарвлення активним вугіллям сиропів із крохмалевмісної сировини / О. В. Грабовська, І. В. Кузнецова, Н. І. Штангеєва // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 8-9. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Установлено оптимальні умови процесу адсорбційної очистки цукристих сиропів з крохмалевмісної сировини. Досліджено кінетику видалення барвних речовин та амінного азоту з гідролізатів за допомогою активного вугілля.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.61

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кузнецова І. В. 
Дослідження способів очищення гідролізатів крохмалевмісної сировини / І. В. Кузнецова, О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, О. О. Качковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 59-61. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено результати дослідження ефективності використання коагулянту "Полвак-40" для очистки ферментативних гідролізатів, одержаних з крохмалевмісної сировини. Встановлено оптимальні технологічні параметри використання коагулянту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Майданець О. М. 
Дослідження кінетики ферментативного розріджування крохмалю / О. М. Майданець, О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, В. О. Мірошник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 62-64. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Установлено кінетичні закономірності ферментативного розріджування кукурудзяного та картопляного крохмалю залежно від технологічних умов процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Штангеєва Н. І. 
Дослідження антимікробної дії нового вітчизняного антисептика "Нобак" на мікрофлору дифузійного соку / Н. І. Штангеєва, А. Н. Савич, Л. С. Клименко, О. В. Дубовець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 78-80. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Проведено дослідження нового вітчизняного атисептика "Нобак" на мікрофлору дифузійного соку. Дію нового антисептика порівнювали з дією традиційного для цукрової промисловості антисептика формалін. Проведені за лабораторних умов дослідження показали високу бактерицидну дію низьких концентрацій антисептика "Нобак" на мікроорганізми дифузійного соку. "Нобак" рекомендовано як антибактеріальний засіб для цукрової промисловості.


Ключ. слова: цукрове виробництво, дифузійний процес, антисептик, мікрофлора, дифузійний сік, цукроза, буряки, формалін, "Нобак", втрати цукрози
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Грабовська О. В. 
Дослідження ефективності способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктів / О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, О. М. Майданець, Н. І. Гордійчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 5-8. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено огляд сучасних способів фракціонування крохмалю і застосування одержаних фракцій амілози та амілопектину. Встановлено ефективність розділення крохмалю на фракції шляхом використання органічних комплеуксоутворювачів, проаналізовано склад одержаних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кузнєцова І. В. 
Дослідження способів знебарвлення сиропів, отриманих із крохмалевмісної сировини / І. В. Кузнєцова, О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, О. О. Качковський // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 35-37. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено способи використання різних сорбентів для знебарвлення сиропів, одержаних із крохмалевмісної сировини. Встановлено оптимальні параметри адсорбційного очищення сорбентами крохмальних сиропів.


Ключ. слова: сироп, сорбент, модифікація, адсорбційна активність сорбенту, палигорськіт, активне вугілля
Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Молодницька О. М. 
Удосконалення очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з застосуванням вітчизняної целюлози / О. М. Молодницька, Л. С. Клименко, Н. І. Штангеєва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 48. - С. 113-119. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто проблему додаткового очищення сиропу та клеровки бурякоцукрового виробництва. Наведено результати порівняльних досліджень ефективності очищення сиропу після III корпусу випарної станції та клеровки жовтого цукру целюлозою різних марок. Показано ефективність розробленого комбінованого способу очищення сиропу та клеровки бурякоцукрового виробництва з використанням катіонного поліелектроліту полігексаметиленгуанідину гідрохлориду та сорбційно-активної целюлози марки Армоцель вітчизняного виробництва, який надає можливість підвищити ефект знебарвлення до 44 %, чистоту сиропу на 0,9 - 1,8 од., ефект зниження каламутності сиропу та клеровки до 93 - 96 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.61

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського