Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Червецова В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Кричковська А. М. 
Оптимізація методології формування державної частки фінансування системи охорони здоров'я / А. М. Кричковська, Н. Г. Марінцова, В. Г. Червецова, В. П. Новіков // Фармац. журн. - 2007. - № 3. - С. 10-15. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Представлен обзор данных функционирования систем государственного страхования в странах ЕС и распределения социальных фондов. Предложены модель создания Государственного медицинского страхового фонда на базе данных информационных систем Налоговой службы и новая организационная структура функционирования аптечных предприятий государственной формы собственности. Выделены перспективные направления создания системы государственной страховой медицины в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)261.552

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28227 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кричковська А. М. 
Оптимізація фінансування лікарського забезпечення шляхом державного регулювання цін та створення системи страхової медицини / А. М. Кричковська, Н. Г. Марінцова, В. Г. Червецова, В. С. Комар, А. І. Хоменко, В. П. Новіков // Фармац. журн. - 2006. - № 6. - С. 9-15. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Проанализированы изменения государственного регулирования цен фармацевтической отрасли (ФО) и их влияние на формирование источников финансирования системы здравоохранения. Определены приоритетные направления, которых должны придерживаться субъекты ФО в своем бизнесе. Исследованы по формуле Эванса взаимозависимость количества товаров и услуг, их цены на фармацевтическом рынке и формирование доходной части бюджета расходов на здравоохранение.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р11(4УКР)39к + У9(4УКР)261.552

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28227 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Хом'як С. В. 
Біологічна активність водних розчинів 1,3-дифеніл-5-(4-гідрокси-3,5-ди-IBтретD.-бутилфеніл)-піразоліну-2 / С. В. Хом'як, Н. Л. Заярнюк, О. С. Яремкевич, В. Г. Червецова, З. В. Губрій // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 609. - С. 120-123. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Запропоновано метод одержання піразоліну з просторово екранованим фенольним замісником. Одержано водні препарати на його основі з використанням допоміжного розчинника та комплексоутворювальних полімерів неспецифічної дії. Досліджено їх біологічну активність і токсичність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г262.1-4 + Л662.262.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Вічко О. І. 
Дослідження морфології мікробної асоціації "тибетського грибка" / О. І. Вічко, Н. С. Щеглова, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2007. - № 590. - С. 125-127. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Визначено загальний склад нетрадиційної мікробної асоціації "тибетський грибок", що об'єднує дріжджі та молочнокислі бактерії, які належать до роду Lactobacillus.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.265 + Е521.551.1 Sac + Е40*87

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Воробець Н. І. 
Природна асоціація "тибетський грибок" як потенційний промисловий продуцент функціонального молочнокислого напою / Н. І. Воробець, О. І. Вічко, В. Г. Червецова, Н. С. Щеглова, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 107-112. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано оптимальні умови культивування природної асоціації "тибетський грибок" із метою одержання функціонального напою. Вивчено антибіотичну стійкість асоціації та антимікробні властивості напою, одержаного внаслідок культивування вищезгаданої асоціації. Досліджено мікробний склад природної асоціації "тибетський грибок".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Червецова В. Г. 
Застосування природного симбіозу "тибетський грибок" для виробництва кисломолочного напою / В. Г. Червецова, О. І. Вічко, І. Я. Матківська, І. В. Ткачева, М. О. Платонов, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 160-163. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Вивчено окремі фізіолого-біохімічні, культуральні та технологічні характеристики мікробіоти "тибетський грибок" як потенційного промислового продуценту кисломолочного напою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Клеп О. В. 
Морфолого-фізіологічні характеристики природної асоціації "чайний грибок" / О. В. Клеп, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 176-181. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

З метою інтенсифікацї параметрів культивування природної асоціації "чайний грибок" досліджено його морфологію, вплив температури та складу середовища на якість ферментованого напою типу чайний квас.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Клеп О. В. 
Оптимізація режиму культивування природної асоціації "морський грибок" / О. В. Клеп, Н. Є. Стадницька, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 131-136. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено параметри культивування природної асоціації "морський грибок" для підвищення біологічної активності культуральної рідини, що можна використовувати як функціональний напій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Червецова В. Г. 
Розроблення апаратурного забезпечення для одержання кисломолочного напою на основі природної асоціації "тибетський грибок" / В. Г. Червецова, М. О. Платонов, О. І. Вічко, І. Я. Матківська, І. В. Швець, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 153-155. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Випробувано біореактори різних конструкцій під час одержання кефіру на основі "тибетського грибка". Вивчено вплив іонів феруму у середовищі на активність мікробіоти "тибетський грибок", а також можливість застосування сталевого обладнання для одержання ферментованого напою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Швед О. М. 
Нові підходи до біологічного очищення стічних вод міста Львова / О. М. Швед, О. К. Видринська, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2012. - № 726. - С. 145-152. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Вивчено та досліджено стічні води та мікробіоту мулу станції очисних споруд з метою інтенсифікації схеми очищення промислово-побутових стічних вод з використанням біотехнологій за принципами сталого розвитку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.204.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Швед О. М. 
Біомоніторинг екологічного стану природних поверхневих водних об'єктів Львівської області / О. М. Швед, Р. О. Петріна, В. Г. Червецова, З. В. Губрій, Н. Є. Стадницька, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2013. - № 761. - С. 114-119. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Здійснено моніторинг екологічного стану природних водойм північної та північно-східної частин Львівської області. Досліджувані водойми належать до басейну річки Західний Буг і, відповідно, Балтійського моря. Моніторинг здійснено за допомогою методів біоіндикації, мікробіологічного контролю та фізико-хімічного аналізу. Визначено найбільше забруднені водойми та джерела їх забруднень. Запропоновано способи вирішення проблем забруднення довкілля.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*820*881 + Д220.12 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Осядач А. 
Дослідження якості води за допомогою пристрою lab-on-chip / А. Осядач, В. Червецова, О. Файтас, М. Лобур, В. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2013. - № 751. - С. 387-391. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто результати досліджень води за допомогою пристрою lab-on-chip. Встановлено закономірності між концентраціями іонів у розчинах та оптичними показниками спектрометра.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.101.06-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Клап Я. А. 
Дослідження впливу електромагнітних, постійних магнітних та акустичних полів на мікроорганізми / Я. А. Клап, О. С. Яремкевич, В. Г. Червецова, Н. Л. Заярнюк, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 168-173. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено вплив акустичного поля (АП) і двох типів магнітних полів - електромагнітного поля (ЕМП) і постійного магнітного поля (ПМП) - на ріст і розмноження бактерій Escherichia coli та Staphylococcus aureus, а також дріжджоподібних грибів Candida tenuis. Встановлено, що бактерії та гриби по-різному реагують на дію ЕМП і ПМП, що, очевидно, зумовлено особливостями їх будови, хімічного складу та метаболізму. На E. coli ЕМП і ПМП мають тимчасово пригнічувальний вплив, що виявлявся тільки у першу добу після опромінення. Дріжджі C. tenuis виявились чутливішими до дії цих полів. Встановлено також, що АП звукового діапазону здатні впливати на бактерії, стимулюючи процеси росту, що виявляється тільки на другий день у бактерій як E. coli, так і St. aureus.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*73-63 + Е50*73-63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Лях В. Р. 
Пробіотики як сучасні превентивні препарати захворювань шлунково-кишкового тракту / В. Р. Лях, В. Г. Червецова, А. М. Кричковська // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2018. - 1, № 1. - С. 72-77. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто нормальну мікрофлору шлунково-кишкового тракту людини, зокрема функції та класифікацію лактобактерій. Проаналізовано наявність пробіотичних препаратів на фармацевтичному ринку України. Описано основні характеристики пробіотиків. Проведено дослідження для двох пробіотичних препаратів - лінекс і лактовіт форте. Визначено вплив рН середовища на розчинність і стійкість капсул лікарських препаратів, кількість активних мікроорганізмів, здійснено мікроскопування лактобактерій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л667.9 + Р281.770

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
15.

Корнійчук М. С. 
Дослідження бактеріальної композиції із родів Rhizobium та Azotobacter як рістстимулювального біопрепарату для органічного землеробства / М. С. Корнійчук, Н. Л. Заярнюк, В. Г. Червецова, О. В. Федорова // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2018. - 1, № 1. - С. 78-82. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Із прикореневої зони салату сійного Lactuca sativa виділено мікроорганізми родів Rhizobium та Azotobacter і перевірено їх рістстимулювальну активність у складі бактеріальної композиції (БК) і монокультур. Простерилізоване насіння L. sativa пророщено за стерильних і нестерильних умов. Як препарат-порівняння використано біопрепарат "Азотофіт-Р" на основі Azotobacter chroococcum. Оброблення стерильного насіння БК із родів Rhizobium та Azotobacter позитивно вплинуло на його ріст. Маса паростків, одержаних із цього насіння, була більшою, ніж з насіння, обробленого препаратом-порівняння.


Індекс рубрикатора НБУВ: П058 + П241.41-273.162.3 + П146.85 + П141.75 + Л327.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Червецова В. Г. 
Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування / В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, О. М. Микитюк, В. П. Новіков // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2018. - 1, № 2. - С. 69-73. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об'єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.17

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Червецова В. Г. 
Отримання та оптимізація умов культивування нагромаджувальних культур целюлолітичних мікроорганізмів для компостування / В. Г. Червецова, Н. Л. Заярнюк, О. В. Швед, В. І. Буцяк, В. П. Новіков // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2018. - 1, № 2. - С. 80-87. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Опрацьовано способи виділення та умови культивування культур аеробних целюлолітичних бактерій і грибів із високою целюлазною активністю з метою подальшого одержання ферментних препаратів на їх основі. Як джерело нагромаджувальних культур целюлолітичних мікроорганізмів використано природні субстрати. Визнаено морфологічні ознаки та фізіологічні особливості біомаси виділених мікроорганізмів для підсилення компостування твердих відходів та утилізації опалого листя.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871 + Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського