Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Циганков П$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Циганков П. С. 
Виділення спирту із бражки та його очистка / П. С. Циганков, С. П. Циганков. - К. : Глобус, 2000. - 120 c. - укp.

Подано характеристику етилового спирту, що виробляється спиртовими заводами України, способи виділення його з бражки та очистки від супровідних домішок шляхом ректифікації. Розглянуто основи процесу ректифікації, технологію та обладнання брагоректифікаційних відділень спиртових заводів для одержання харчового, технічного та зневодженого (абсолютного) спирту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л765.210.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596509 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Харчова промисловість : Міжвід. темат. наук. зб. Вип. 45 / ред.: П. С. Циганков; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 288 с. - рус.

Висвітлено результати наукових досліджень у галузі технології харчових продуктів, хімічних, біохімічних, мікробіологічних процесів, апаратів, обладнання та автоматизації харчових виробництв. Досліджено хімічний склад побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, вплив дисперсності овочевих порошків на технологію виготовлення та якість макаронних виробів, зміну біоорганічного комплексу соку топінамбура під час оброблення відкритою парою. Запропоновано застосування плазмового напилення з метою підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків, розв'язання задач хіміко-харчових технологій за допомогою кінетичної моделі простої хімічної реакції тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл., які навч. за напрямом підготовки "Харч. технологія та інженерія" / І. Ф. Малежик, П. С. Циганков, П. М. Немирович, О. С. Марценюк, О. С. Бессараб; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 400 c. - Бібліогр.: с. 395-396. - укp.

Висвітлено засади технічної гідравліки, а також гідромеханічні, теплові, масообмінні та механічні процеси харчових виробництв. Розкрито основи теорії та методів розрахунку типових процесів і апаратів. Описано конструкції апаратів основних типів. Розглянуто основні фізичні властивості рідин, запропоновано критерії подібності теплових процесів. Розкрито суть поняття термодифузії, визначено фактори, що впливають на хід процесу кристалізації.

Освещены основы технической гидравлики, а также гидромеханические, тепловые, массообменные и механические процессы пищевых производств. Раскрыты основы теории и методов расчета тепловых процессов и аппаратов. Описаны конструкции аппаратов основных типов. Рассмотрены основные физические свойства жидкости, предложены критерии подобия тепловых процессов. Раскрыта суть понятия термодиффузии, определены факторы, влияющие на ход процесса кристаллизации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81я73-1

Шифр НБУВ: ВС37858 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Маринченко В. О. 
Технологія спирту : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян, В. М. Швець, П. С. Циганков, І. Д. Жолнер; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 495 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Наведено біохімічну і технологічну характеристики сировини, описано способи її зберігання та підготовки до зброджування. Розглянуто питання одержання ферментних препаратів та солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки та його ректифікації. Висвітлено енерго- та ресурсоощадні технології у спиртовому виробництві, актуальні проблеми спиртової промисловості.

Приведены биохимическая и технологическая характеристики сырья, описаны способы его хранения и подготовки к брожению. Рассмотрены вопросы получения ферментных препаратов и солода, культивирования дрожжей, бактерий, плесневелых грибов, брожения сусла, выделения спирта из браги и его ректификации. Освещены энерго- и ресурсосберегательные технологии в спиртовом производстве, актуальные проблемы спиртовой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872я73-1

Шифр НБУВ: ВС38825 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв. Лабораторний практикум : навч. посіб. / І. Ф. Малежик, П. С. Циганков, В. Л. Зав'ялов, П. М. Немирович, В. А. Задніпряний, Л. В. Зоткіна; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 223 c. - Бібліогр.: с. 211-212. - укp.

Наведено теоретичні відомості про типові гідромеханічні, теплові, масообмінні та механічні процеси харчового виробництва. Описано будову та принцип роботи промислових апаратів і механізмів, які використовуються для реалізації харчових технологій. Розглянуто методики визначення режимів руху рідини у потоці, коефіцієнта опору тертя й еквівалентної шорсткості, витрати енергії під час механічного перемішування у рідкому середовищі, а також основних характеристик процесу подрібнення на молотковій і валковій дробарках. Розкрито особливості функціонування двокорпусної випарної установки, пластинчастого та кожухотрубного теплообмінників. Обгрунтовано можливості інтенсифікації масообмінних процесів за допомогою низькочастотних механічних коливань. Розроблено завдання та методичні рекомендації щодо виконання лабораторних робіт з навчального курсу "Процеси та апарати харчових виробництв".

Приведены теоретические сведения о типовых гидромеханических, тепловых, массобменных и механических процессах пищевого производства. Описаны строение и принцип действия промышленных аппаратов и механизмов, использующихся при реализации пищевых технологий. Рассмотрены методики определения режимов движения жидкости в потоке, коэффициента сопротивления трения и эквивалентной жесткости, затрат энергии при механическом перемешивании в жидкой среде, а также основных характеристик процесса измельчения на молотковой и валковой дробилках. Раскрыты особенности функционирования двокорпусной испарительной установки, пластинчастого и кожухообразный теплообменников. Показаны возможности интенсификации массобменных процессов с помощью низкочастотных механических колебаний. Разработаны задания и методические рекомендации по выполнению лабораторных работ по учебному курсу "Процессы и аппараты пищевых производств".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717384 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського