Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (9)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Филипенко О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Филипенко О. І. 
Компоненти волоконно-оптичних систем : Навч. посіб. / О. І. Филипенко; Ін-т змісту та методів навчання. - Х., 1999. - 111 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Викладено основні положення теорії розповсюдження електромагнітних хвиль оптичного діапазону у діелектричних хвилеводах. Розглянуто класифікацію оптичних волокон та оптичних кабелів, матеріали та технологію виробництва оптичних волокон, засоби поєднання та розгалуження оптичних волокон. Наведено конструктивні елементи, які використовуються для виробництва компонентів для волоконно-оптичних систем. Описано принципи функціонування та особливості випромінювачів і фотоприймачів для волоконно-оптичних систем. Розглянуто питання вимірювання параметрів компонентів волоконно-оптичних систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: З861.1я73

Шифр НБУВ: ВА592257 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Филипенко О. М. 
Формування економічної стратегії підприємств роздрібної торгівлі : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.05 / О. М. Филипенко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000. - 18 c. - укp.

Досліджено сутність поняття економічної стратегії підприємств роздрібної торгівлі та механізму її формування. Запропоновано комплексну систему показників для моніторингу зовнішнього та внутрішнього середовищ; метод оцінки конкурентоспроможності підприємств роздрібної торгівлі. Розроблено технологію формування економічної стратегії; методику вибору базової стратегії для господарчих суб'єктів галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА311038 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Власова Н. О. 
Економіко-організаційні особливості розвитку роздрібної торгівлі хлібом та хлібопродуктами : монографія / Н. О. Власова, В. А. Гросул, О. М. Филипенко, В. М. Калашніков; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 244 c. - укp.

Розглянуто теоретичні аспекти функціонування підприємств роздрібної торгівлі хлібом і хлібопродуктами на продовольчому ринку. Проаналізовано особливості та тенденції розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів в Україні, визначено детермінанти товарної пропозиції. Висвітлено питання управління основними факторами розвитку підприємств роздрібної торгівлі хлібопродуктами. Обгрунтовано методичні підходи щодо розробки стратегії їх місцерозташування та формування цінової політики.

Рассмотрены теоретические аспекты функционирования предприятий розничной торговли хлебом и хлебопродуктами на продовольственном рынке. Проанализированы особенности и тенденции развития рынка хлеба и хлебобулочных изделий в Украине, определены детерминанты товарного предложения. Освещены вопросы управления основными факторами развития предприятий розничной торговли хлебопродуктами. Обоснованы методические подходы к разработке статегии их местонахождения и формирования ценовой политики.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.512.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА722693 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гросул В. А. 
Структуризація ресурсного потенціалу підприємств торгівлі / В. А. Гросул, О. М. Филипенко // Бізнес Інформ. - 2013. - № 12. - С. 192-197. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Обгрунтовано структури ресурсного потенціалу підприємств торгівлі на основі виокремлення їх особливостей. Систематизуючи і узагальнюючи наукові праці багатьох учених, розглянуто ресурси підприємств роздрібної торгівлі та розкрито їх галузеві відмінності. Виходячи з вимог господарської практики сучасних підприємств, виділено види нематеріальних ресурсів підприємств торгівлі і визначено їх роль, зміст та склад у ресурсному потенціалі підприємств. У результаті дослідження обгрунтовано структуризацію ресурсного потенціалу, яка відповідає сучасним завданням формування, розвитку та оцінки ресурсного потенціалу підприємств торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.20-57

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гросул В. 
Теоретичні підходи до визначення сутності фінансово-економічної безпеки підприємства / В. Гросул, О. Филипенко, Г. Баламут // Наук. вісн.. - 2015. - № 7. - С. 20-34. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Розглянуто та проаналізовано теоретичні аспекти формування поняття "фінансово-економічна безпека підприємства", проведено розмежування понять "економічна безпека підприємства", "фінансова безпека підприємства" та "фінансово-економічна безпека підприємства". Аналізуючи різні підходи вчених до визначення сутності поняття "фінансово-економічна безпека" зроблено висновок, що переважна їх частина представляє 2 підходи: перший підхід базується на використанні поняття загрози, а другий - на поняттях досягнення прибутку. З погляду авторів перший і другий підходи чітко відображають сутність фінансово-економічної безпеки підприємства. Відповідно до таких підходів під фінансово-економічною безпекою підприємства будемо розуміти рівень стабільності економічного та фінансового розвитку господарюючого суб'єкта; рівень захищеності від зовнішніх і внутрішніх загроз в процесі прийняття та запровадження управлінських рішень.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-93-995

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72117 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Филипенко О. І. 
Технологічні дефекти виробництва кремнієвих підкладок для функціональних відбиваючих поверхонь МОЕМС-перемикачів / О. І. Филипенко, О. О. Чала, М. І. Відешин // Системи упр., навігації та зв'язку. - 2017. - Вип. 2. - С. 61-63. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто основні дефекти та способи їх мінімізації, що виникають під час виробництва кремнієвих підкладок, які використовуються у якості функціональних відбиваючих поверхонь для МОЕМС-перемикачів та безпосередньо впливають на якість оптичних дзеркал та внесені втрати у оптичну систему в цілому.


Індекс рубрикатора НБУВ: З844.16

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73223 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Филипенко О. М. 
Методичний інструментарій оцінювання фінансового потенціалу підприємства роздрібної торгівлі / О. М. Филипенко, Т. С. Колєснік // Бізнес Інформ. - 2020. - № 10. - С. 149-154. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Мета роботи - обгрунтування методичного інструментарію, напрямків аналізу та оцінювання фінансового потенціалу підприємств роздрібної торгівлі. У ході дослідження визначено зміст стратегічного фінансового аналізу для підприємств роздрібної торгівлі. Доведено, що важливим напрямом стратегічного фінансового аналізу є дослідження фінансового потенціалу підприємств роздрібної торгівлі, яке запропоновано здійснювати за двома аспектами: визначення наявності та достатності фінансових ресурсів; аналіз рівня розвитку фінансових компетенцій. Визначено завдання, які вирішуються під час оцінки фінансових можливостей підприємств. Обгрунтовано аналітичну систему оцінки фінансового потенціалу підприємств роздрібної торгівлі, яка враховує стан ресурсної та компетентнісної складових фінансового потенціалу за критеріями наявності фінансових ресурсів, їх забезпеченості джерелами фінансування, а також рівня розвитку фінансових компетенцій. Це дозволило забезпечити комплексність і системність дослідження внутрішніх фінансових можливостей підприємств роздрібної торгівлі. Для вивчення стану наявних фінансових ресурсів розроблено систему показників, що дозволяють дослідити ресурсну складову фінансового потенціалу за критеріями наявності фінансових ресурсів та їх забезпеченості джерелами фінансування. Основними складовими фінансових компетенцій підприємств роздрібної торгівлі визначено: компетенції із забезпечення платоспроможності, підвищення ділової активності та рентабельності, компетенції з вартісного управління. Для визначення рівня їх розвитку на підприємствах запропоновано систему оцінних показників. Дослідження зв'язку стану ресурсної складової фінансового потенціалу та розвитку фінансових компетенцій пропонується проводити з використанням методу комбінаційного аналітичного групування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кластерний розвиток підприємств : монографія / В. А. Гросул, Л. М. Яцун, О. А. Круглова, О. М. Филипенко, Г. А. Синицина, С. О. Зубков, В. М. Селютін, С. М. Сукачова-Труніна, О. Д. Тімченко, Н. Ю. Балацька, К. В. Калєнік, Т. Т. Аскеров, С. О. Козуб; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2020. - 201 c. - Бібліогр.: с. 183-201 - укp.

Висвітлено питання розробки та формування теоретико-методологічних положень і практичних рекомендацій щодо забезпечення кластерного розвитку підприємств сфери харчування. Визначено сутність та характеристики розвитку підприємства. Досліджено теоретичні засади розвитку підприємств. Запропоновано концепцію ядра розвитку підприємств. Розкрито науково-практичні підходи до інтеграції підприємств та формування кластерних структур у сфері харчування. Обґрунтовано доцільність інтеграції підприємств і формування кластерних структур у сфері харчування. Запропоновано науково-практичний підхід до обґрунтування кластерного розвитку підприємств торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.1 + У9(4УКР)424.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА851960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Функціонування та розвиток сфери харчування: теоретико-методологічні основи : монографія / В. А. Гросул, Л. М. Яцун, О. А. Круглова, О. М. Филипенко, Г. А. Синицина, С. О. Зубков, О. Д. Тімченко; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2020. - 250, [1] c. - Бібліогр.: с. 202-225 - укp.

Досліджено питання щодо розробки та наукового обґрунтування теоретико-методологічних положень, функціонування та розвитку сфери харчування. Удосконалено систематизацію теорій і наукових поглядів стосовно потреб і функцій харчування. Розвинуто теоретико-методологічні засади формування сфери харчування як інтегрованої системи міжгалузевого характеру. Обґрунтовано методичний інструментарій оцінювання стану харчування населення та діяльності підприємств під впливом глобалізаційннх та інтеграційних процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.1-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА851920 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
10.

Синицина Г. А. 
Формування сучасної теорії харчування в контексті продовольчої безпеки / Г. А. Синицина, О. М. Филипенко // Бізнес Інформ. - 2021. - № 11. - С. 217-226. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Мета роботи - дослідження та визначення проблем харчування людства в процесі його еволюції, а також систематизація теорій і наукових поглядів стосовно потреб і функцій харчування в контексті продовольчої безпеки. Доведено, що продовольча безпека країн є неодмінною умовою та гарантією збереження їх суверенітету та незалежності, забезпечення сталого соціально-економічного розвитку, формування високих рівня та якості життя населення, відтворення людського капіталу. Аналіз стану харчування населення України свідчить про незбалансованість за основними нутрієнтами та про невідповідність їх основним положенням раціонального харчування. Встановлено, що потреби людини в харчуванні еволюціонували під впливом чинників соціально-економічного та науково-технічного прогресу. В кожній етнічній, культурній, релігійній спільноті людей існували свої уявлення щодо необхідного харчування, які були частиною існуючого в певний час світогляду. На основі характеристики еволюції харчування систематизовано теорії та концепції харчування. Доведено, що корінні зміни в способах життя та структурі харчування людства у ХХI столітті потребують подальшого дослідження теоретичних аспектів харчування, систематизації нових підходів до формування сучасної теорії харчування. Обгрунтовано необхідність якісно нових підходів до складання раціонів харчування населення на основі харчових продуктів функціонального призначення з використанням натуральної сировини підвищеної поживної цінності, дієтичних добавок тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982-995 + У50-982-995

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Навчальний посібник з підготовки кваліфікаційної роботи бакалавра для здобувачів вищої освіти денної і заочної форми навчання спеціальності 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" освітньої програми "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" / І. Ш. Невлюдов, О. І. Филипенко, О. В. Токарєва, С. П. Новоселов, О. В. Сичова; Харківський національний університет радіоелектроніки. - Харків : Вид-во Іванченка І. С, 2023. - 150 c. - Бібліогр.: с. 134-137 - укp.

Розкрито загальні вимоги до організації підготовки та виконання кваліфікаційної роботи бакалавра для здобувачів вищої освіти денної та заочної форми навчання спеціальності 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" освітньої програми "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології". Наведено рекомендації щодо оформлення пояснювальної записки, а також стислий довідковий матеріал щодо змісту розрахункової частини роботи з прикладами. Увагу приділено критеріям оцінювання кваліфікаційної роботи, вибору об'єкту автоматизації, аналізу сучасних модулів управління промисловим.


Індекс рубрикатора НБУВ: З8/9 р(4УКР)3-368 я73 + Ч481.286 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА865159 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
12.

Филипенко О. М. 
Основні тренди та перспективи цифровізації економіки України / О. М. Филипенко, Г. А. Синицина // Бізнес Інформ. - 2023. - № 3. - С. 43-50. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено й узагальнено основні тренди цифрової трансформації економіки України та визначено їх вплив на діяльність суб'єктів підприємництва для більш повного використання їх потенціалу. Протягом останнього десятиріччя спостерігається докорінна трансформація суспільства, справжня інформаційна революція, яка характеризується змінами не тільки технічних характеристик товарів, а і моделі взаємодії між людьми. Головною цінністю стає інформація, яка має унікальний характер щодо власного примноження та збереження. Активне використання та накопичення інформації перетворює людство з індустріального в інформаційне. Встановлено, що метою цифровізації української економіки є цифрова трансформація існуючих галузей економіки в нові, більш ефективні та економічно вигідні. Впровадження цифровізації в більшість бізнес-процесів та у сфери життєдіяльності людей стане основою для підвищення конкурентоспроможності українських продукції та послуг, стимулюватиме зростання економіки та сприятиме поліпшенню благополуччя населення. Цей процес повинен грунтуватися на базових принципах. Тому в ході дослідження узагальнено принципи цифровізації, дотримання яких є визначальним для створення та реалізації переваг, які надають цифрові технології. За результатами теоретичного аналізу встановлено, що цифровізація економіки справляє суперечливий вплив на розвиток економіки та суспільства загалом. Визначено переваги, негативні наслідки та ризики цифрової трансформації для розвитку економіки країни. Узагальнюючи досвід вітчизняних і закордонних науковців, визначено основні тренди цифрової трансформації економіки.



Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського