Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Тишко Ю$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Тишко Ю. А. 
Формування та властивості гумінових субстанцій / Ю. А. Тишко, А. Р. Степанюк, А. В. Копиленко, Л. Г. Воронін // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2015. - № 3. - С. 61-66. - укp.

Досліджено гуміновмісні речовини, їх формування. Проведено експериментальні дослідження з метою визначення їх властивостей. Їх формування описується декількома теоріями. Теорія 1 (теорія лігніну) - лігнін ще не повністю використаний мікроорганізмами, його залишок стає частиною грунтового гумусу. Теорія 2 і 3 (теорія поліфенолу) - фенольні альдегіди і кислоти, що вивільняються з лігніну в процесі мікробіологічного розпаду, проходять ферментивне перетворення в хінони, які в свою чергу полімеризуються за присутності або відсутності аміносполук, щоб сформувати гумінові макромолекули. Теорія 4 (згущення аміноцукорів) - редукуючі цукри і амінокислоти, утворені як побічні продукти мікробного метаболізму, піддаються неферментативній полімеризації з утворенням коричневих азотистих полімерів аналогічних виробленим під час дегідратації певним харчовим продуктам за помірних температур. Грунтуючись на властивостях гумінових речовин, проведених експериментальних дослідженнях, визначено залежності для визначення концентрації гуматів при їх екстрагуванні та оптимальний час екстрагування.


Індекс рубрикатора НБУВ: П040.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського