Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Сморочинський О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Сморочинський О. М. 
Вплив передзабійних факторів на кількісні та якісні показники баранини / О. М. Сморочинський // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 156-158. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто резерви збільшення виробництва баранини та покращання її якості за умов впровадження нового підходу до технології передзабійного утримання овець. Зменшення тривалості утримання валушків асканійської тонкорунної породи з 24 до 15 годин - у передзабійний період підвищило: забійний вихід на 1,8 %, вихід у м'якоті - на 1,4 %, вихід баранини 1 сорту на 1,4%, кількість туш вищої вгодованості - на 4,2 % з кращими білково-якісноими показниками м'яса.


Індекс рубрикатора НБУВ: П661-466.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пелих В. Г. 
Технологія продуктів забою тварин : навч. посіб. / В. Г. Пелих, О. М. Сморочинський, І. В. Назаренко. - Херсон : [Олді-плюс], 2008. - 263 c. - Бібліогр.: с. 262-263. - укp.

Наведено загальну характеристику сировини для м'ясопереробної промисловості. Описано системи реалізації забійних тварин, розглянуто методики визначення вгодованості худоби різних видів і птахів, обгрунтовано шляхи оптимізації їх передзабійного утримання за умов м'ясопереробних підприємств і господарств. Описано технології забою та первинної обробки сільськогосподарських тварин і птиці, а також консервування, охолодження, підморожування, розморожування та транспортування м'яса, переробки харчових субпродуктів, крові, кишкової, ендокринно-ферментної та жирової сировини. Запропоновано методики оцінювання якості шкур, розглянуто технології їх первинної обробки та зберігання.

Дана общая характеристика сырья для мясоперерабатывающей промышленности. Описаны системы реализации забойных животных, рассмотрены методики определения откормленности скота разных видов и птиц, обоснованы пути оптимизации их передзабойного удерживания в условиях мясоперерабатывающих предприятий и хозяйств. Описаны технологии забоя и первичной обработки сельскохозяйственных животных и птиц, а также консервирования, охлаждения, замораживания, подмораживания, размораживания и транспортировки мяса, переработки пищевых субпродуктов, крови, кишкового, эндокринно-ферментного и жирового сырья. Приведены методики оценивания качества шкур, рассмотрены технологии их первичной обработки и хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717383 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського