Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Сидорченко О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Купчик М. П. 
Підвищення якості дифузійного соку завдяки застосуванню електротехнологій / М. П. Купчик, Н. О. Шейко, О. І. Сидорченко, І. М. Рудь // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 80-84. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Досліджено вплив загальної тривалості імпульсної електрообробки сокостружкової суміші на поведінку окремих груп нецукрів та ефекти очищення соків. Показано, що попередня електрообробка забезпечує зниження вмісту нецукрів білково-пектинового комплексу в дифузійному соку на 5 - 20 %.


Ключ. слова: імпульсне електричне поле, дифузійний сік, екстракція, електроплазмоліз
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Захарченко Т. М. 
Вплив електромембранної активації на властивості екстрагента для екстрагування сахарози із бурякової стружки / Т. М. Захарченко, М. П. Купчик, В. В. Манк, О. І. Сидорченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 12-13. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив електромембранної активації (ЕМА) водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагента для вилучення цукрози. Встановлено залежність ЕМА знижувати в'язкість екстрагентів, що є важливим в інтенсифікації процесів екстрагування цукрози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.15-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сидорченко О. І. 
Вплив фізико-хімічних параметрів середовища на процес гідролізу інуліну / О. І. Сидорченко, М. П. Купчик, Н. В. Ремесло // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 54-56. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Обгрунтовано та визначено оптимальні технологічні параметри гідролізу інуліну (ГІ), розроблено математичні моделі кінетики реакції ГІ в середовищі з лимонною та ортофосфорною кислотами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3 + Л912.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сидорченко О. В. 
Естетична перцепція релігійного досвіду : автореф. дис. ... канд. філософ. наук : 09.00.08 / О. В. Сидорченко; Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля. - Луганськ, 2010. - 20 c. - укp.

Дисертація присвячена дослідженню феномена естетичної перцепції та способів її прояви у релігійному досвіді сучасної людини. З'ясовані основні тенденції естетичного досвіду, проаналізовані особливості взаємозв'язку категорій "естетичний досвід" та "релігійний досвід". Проаналізовано конструктивну роль візуального й аудіального сприйняття у формуванні релігійного досвіду сучасного українського суспільства. Розглянуто цінність православного церковного мистецтва, розкрито розуміння краси скрізь призму софіології (на прикладі робіт П. Флоренського). Визначено особливості естетичної перцепції релігійного досвіду за умов українського суспільства як конструктивно-поновлюючого, моральні та світоглядні, показані компенсаторні можливості релігійної перцепції в ціннісних системах сучасної особистості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю811.12 + Ю811.16 + Э372-103.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА377143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Купчик М. П. 
Розробка способу підготовки екстрагента з використання електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 82-87. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено вплив електромембранної активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведено доцільність використання ЕАВР як домішки в екстрагент під час процесу екстрагування сахарози із бурякової стружки. Визначено оптимальну концентрацію в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджено доцільність використання як електроліту NaCl. В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Купчик М. П. 
Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 61-63. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Зроблено оцінку ефективності різних видів екстрагентів з домішками електромембранно підготовлених водних розчинів (ЕАВР), розроблено оптимальні параметри технологічного процесу що забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування. Визначено оптимальні температурні значення процесу та рН живильної води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Сидорченко О. В. 
Проблеми онтології чуттєвого пізнання в античній філософії / О. В. Сидорченко // Вісн. Держ. акад. керів. кадрів культури і мистец.. - 2005. - № 2. - С. 21-26. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю225.3 + Ю3(0)32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22799 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського