Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Рудюк В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Яремчук С. И. 
Моделирование размещения нагрузок, обеспечивающего предельный продольный изгибающий момент в строительных сооружениях / С. И. Яремчук, В. В. Рудюк, Ю. А. Шаповалов, Л. В. Рудюк // Электрон. моделирование. - 2009. - 31, № 3. - С. 111-121. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Рассмотрена задача моделирования размещения нагрузок, при котором возникает максимальный продольный изгибающий момент, действующий на колонну строительного сооружения. Разработан метод решения поставленной задачи. Приведены результаты численного эксперимента.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н5-028

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14163 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Рудюк В. В. 
Антропогенові уніоніди південно-західної частини Східно-Європейської платформи : Автореф. дис... канд. геол. наук : 04.00.09 / В. В. Рудюк; НАН України. Ін-т геол. наук. - К., 2002. - 24 c. - укp.

Досліджено геолого-геоморфологіні умови місцезнаходжень уніонід в алювіальних, озерних, озерно-лиманних відкладах різного віку долин річок Дністер, Дунай, Дніпро, Південний Буг і Приазов'я. Опрацьовано збори викопних решток уніонід з 40-ка місцезнаходжень, проведено їх монографічне вивчення. Виявлено основні напрямки просторової еволюції. Монографічно описано 50 видів уніонід, з яких 9 видів і 3 підвиди є новими для науки. Обгрунтовано суть змішаного характеру фауни малюсків з алювію II, III, V терас, по-новому інтерпретовано їх вік. Уточнено системний склад і віковий інтервал виділених А.Л.Чепалигою фауністичних комплексів, проведено стратифікацію та кореляцію четвертинних алювіальних відкладів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е169.116.623"072"(4Укр) + Д432.72(45Укр)-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА318918 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Рудюк В. В. 
Система керування електронною документацією у Федеративній Республіці Німеччина (1990 - 2006 рр.) : автореф. дис... канд. іст. наук / В. В. Рудюк; Держ. акад. кер. кадрів культури і мистец. - К., 2008. - 19 c. - укp.

Проведено комплексне історико-документознавче дослідження процесу формування, функціонування й еволюції системи керування електронною документацією (КЕД) у ФРН, визначено її ознаки, склад та основні функції елементів. Зроблено історіографічний огляд досліджень, присвячених вивченню її формування та розвитку. Розглянуто витоки та еволюцію системи, форми державного сприяння, науково-методичного та організаційно-технологічного забезпечення. На підставі узагальнення досвіду ФРН обгрунтовано підходи щодо розробки класифікації електронних документів як інструменту керування електронною документацією. Наведено рекомендації щодо практичного використання досвіду ФРН під час побудови системи КЕД в Україні.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч244(4НІМ)

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358152 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Рудюк В. 
Проблеми зберігання і захисту електронних документів: досвід ФРН / В. Рудюк // Бібл. планета. - 2006. - № 4. - С. 17-21. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Описано систему технологічних процесів захисту електронних документів, проаналізовано діючі міжнародні акти і протоколи, сучасні механізми захисту даних документів. Розглянуто питання електронної архівації, технології кодування та електронного підпису.

Описана система технологических процессов защиты электронных документов, проанализированы действующие международные акты и протоколы, современные механизмы защиты данных документов. Рассмотрены вопросы электронной архивации, технологии кодировки и электронной подписи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч736.47(4НІМ) + Ч736.83.47(4НІМ)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16548 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Рудюк В. В. 
Представники роду IBogatschevia/i в алювії терас Дністра / В. В. Рудюк // Геол. журн.. - 2000. - № 2. - С. 101-108. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е1*805.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22224 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Комар М. С. 
Палеонтологічна характеристика відкладів п'ятої надзаплавної тераси нижньої течії Дністра біля с. Біляївка (Одеська область) / М. С. Комар, О. І. Крохмаль, Н. І. Дикань, В. В. Рудюк // Геол. журн.. - 2007. - № 4. - С. 90-93. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Представлены предварительные результаты комплексного палеонтологического исследования (млекопитающие, моллюски, остракоды, спора и пыльца) отложений пятой надпойменной террасы нижнего течения р. Днестр около с. Беляевка (Одесская область). Приведен таксономический состав фауны и флоры.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е169(4УКР-4ОДЕ)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22224 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Крохмаль А. И. 
Комплексное обоснование объема и границ стратиграфических подразделений плейстоцена Украины / А. И. Крохмаль, В. Н. Шелкопляс, М. С. Комар, Н. И. Дыкань, С. К. Прилипко, В. В. Рудюк, Т. Ф. Христофорова // Геол. журн.. - 2011. - № 3. - С. 7-25. - Библиогр.: 27 назв. - рус.

Наведено аналіз історії побудови стратиграфічних схем четвертинних формувань території України за останні 40 років. Для порівняльного аналізу вибрано схему відділу геотектоніки та геології антропогену ІГН АН УРСР 1969 p., схему відділу геології антропогену ІГН АН УРСР 1986 р. і схему УРМСК, яка була затверджена у 1992 р. На основі комплексного використання низки методів (палеопедологічного, палінологічного, мікротеріологічного, остракодологічного, малакологічного, палеомагнітного, палеокліматичного, методів радіовуглецевого та термолюмінесцентного датування) запропоновано модернізовану схему четвертинних відкладів України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д432(45УКР)721-24

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22224 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Рудюк В. В. 
Про формування та вік алювію V надзаплавної (колкотовської) тераси / В. В. Рудюк // Доп. НАН України. - 2000. - № 7. - С. 135-138. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е162"072.1"(45Мол) + Д432(45Мол)721

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Рудюк В. 
Формати даних та їхня роль у вирішенні проблем електронного документообігу / В. Рудюк // Вісн. Кн. палати. - 2006. - № 8. - С. 36-38. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч24с51 + З970.6-015.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15184 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Хорунжа Т. 
Сосиски стерилізовані з підвищеним вмістом гемового заліза / Т. Хорунжа, В. Пасічний, В. Рудюк, В. Гуць // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 46-51. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Одними з найбільш популярних м'ясних продуктів на українському ринку є варені групи ковбасних виробів. У результаті проведених досліджень було розроблено нові рецептури сосисок стерилізованих з підвищеним вмістом гемового заліза. Для підвищення харчової цінності та гемового заліза в продукті використовували кров харчову свинячу. Досліджено вплив різних температурних режимів на органолептичні, фізико-хімічні властивості готового продукту, а також вплив стерилізації на біологічну цінність готових сосисок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.12-3

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Рудюк В. П. 
Дослідження впливу використання білкових концентратів на реологічні показники кисломолочних продуктів та терміни їх зберігання / В. П. Рудюк, В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа, О. О. Красуля // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 70-77. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Обгрунтовано використання білкових концентратів молочного походження при виготовленні кисломолочних продуктів. Дослідження будувались на основі визначення фізико-хімічних та органолептичних властивостей сквашених молочно-білкових сумішей, які виготовлялись з нормалізованого молока з додаванням міцелярного казеїну та сухого сироваткового білка. Проаналізовано вплив білкових добавок на хід технологічного процесу виготовлення та вплив на реологічні властивості під час зберігання кисломолочного продукту, обгрунтовано доцільність внесення білкових концентратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Рудюк В. П. 
Розроблення альтернативних рецептур сирних продуктів для використання у м'ясній промисловості / В. П. Рудюк, В. М. Пасічний, Т. І. Толюпа // Харч. пром-сть. - 2020. - № 27. - С. 29-36. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено результати дослідження, проведеного з метою визначення оптимальних показників сирів для подальшого використання у м'ясній промисловості. Визначено оптимальні показники молоковмісних продуктів, придатних для використання у рецептурах напівкопчених ковбас. Розроблено альтернативні рецептури сирних продуктів на основі білкових концентратів. Виготовлено модельні зразки продуктів з різним співвідношенням білок-жир з додаванням барвників і смако-ароматичних сумішей. Використання сухих препаратів дасть змогу виготовляти широкий асортимент продуктів у регіонах із дефіцитом традиційної сировини. Виготовлення сирних продуктів на основі білкових концентратів надає можливість, на початковому рівні, контролювати вміст молочного білка в готовому продукті. Розширення асортименту напівкопчених ковбас має принципове значення, оскільки продукт користується попитом у споживача.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
13.

Пасічний В. М. 
Дослідження стабільності показників плодових емульсійних соусів з використанням сухої молочної сироватки та пірогенного кремнезему / В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа, О. П. Фурсік, В. П. Рудюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 5. - С. 162-171. - Бібліогр.: 171 назв. - укp.

Досліджено вітчизняний ринок соусної продукції. Ринок соусної продукції в Україні має різноманітний за складом і смаковими властивостями асортимент. Проте потреби сучасного споживача стрімко зростають. Оператори ринку постійно переглядають пропозицію, реагуючи на нові потреби та зміну попиту населення. В Україні досить широкий асортимент соусів. Особливої популярності набули емульсійні соуси на фруктовій основі, адже вони додають готовим виробам, зокрема м'ясопродуктам, смак, покращують зовнішній вигляд готового продукту, підвищують біологічну цінність. Встановлено, що на ринку соусів спостерігається тенденція до збільшення споживчого попиту на продукцію з натуральної сировини високої якості, без використання штучних компонентів, тому актуальним завданням є розробка та впровадження нових соусів. Проаналізовано сучасні напрями розвитку технологій соусної продукції, асортимент емульсійних харчових систем, які використовуються під час виробництва соусів цієї категорії. Обгрунтовано доцільність застосування емульсійних систем як основної складової для виробництва багатофункціональної жирової основи харчових продуктів, використання якої надає змогу підвищити вміст біологічно активних речовин у готовій продукції. Розроблено 6 рецептур емульсійних соусів на сливовій основі. Як жирову основу використовували олію соняшникову рафіновану, для збільшення емульгуючої здатності та стабілізації структури додали кремнезем і суху молочну сироватку. Встановлено, що використання у складі соусів кремнезему та сухої молочної сироватки підвищує стабільність емульсійних систем. У зразку з внесенням максимальної кількості добавок був відмічений найвищий показник стабільності емульсії незалежно від температурної обробки. Відмічено, що використання кремнезему в кількості 1,5 і сухої молочної сироватки в кількості 6,5 забезпечує найкращі органолептичні показники отриманих соусів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л960.4

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського