Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Погорілий Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Погорілий Т. М. 
Дослідження умов некомутативності за часом при змішуванні двох речовин у нестаціонарній задачі теплопровідності / Т. М. Погорілий, В. Г. Мирончук, С. Ю. Лементар // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 154-156. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Ключ. слова: температура, нестаціонарний теплообмін, час
Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Погорілий Т. М. 
Визначення температур сумішей двох речовин за різних умов змішування їх / Т. М. Погорілий // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 121-124. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Ключ. слова: теплообмін, температура, час
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Погорілий Т. М. 
Математичне моделювання асиметричного механізму рекристалізації при уварюванні цукрових утфелів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Т. М. Погорілий; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2001. - 19 c. - укp.

Розроблено математичні моделі впливу парової фази на інтенсивність процесу рекристалізації за асиметричним механізмом на базі отриманих точних розв'язків нестаціонарних задач теплопровідності для двох і трьох одновимірних областей, що попарно контактують між собою за ідеальним законом теплообміну, та задачі дифузійного масообміну для двох одновимірних областей, між якими відбувається ідеальний дифузійний масообмін. На підставі вперше визначеної кількісної межі зміни температур розчину елементарних комірок полідисперсних кристалів цукрового утфелю внаслідок одночасного їх контакту з бульбашкою водяної пари залежно від часу повного циклу уварювання цукрового утфелю вперше отримано залежність показника впливу парової фази на інтенсивність процесу рекристалізації за асиметричним механізмом між двома сусідніми комірками цукрового розчину від часу повного циклу уварювання цукрового утфелю в процесі масової кристалізації цукру за промислових умов. Установлено залежність швидкості додаткового введення за наростаючим режимом парової фази у вакуум-апарат від часу повного циклу уварювання цукрового утфелю для максимальної інтенсифікації процесу рекристалізації в вакуум-апараті під час промислового уварювання цукрових утфелів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631с11

Шифр НБУВ: РА316344 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Погорілий Т. М. 
Об'ємна геометрична модель міжкристального розчину сахарози в системі комірок: кристали цукру - міжкристальні розчини сахарози - парова бульбашка / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 2. - С. 139-150. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Продовжено створення геометричної моделі одночасного контакту такої системи комірок: кристал цукру меншої комірки - міжкристальний розчин сахарози меншої комірки - парова бульбашка - міжкристальний розчин сахарози більшої комірки - кристал цукру більшої комірки. Модель розроблено в об'ємному (тривимірному) випадку за координатою. Побудова такої геометичної моделі необхідна для створення математичної моделі нестаціонарного процесу теплообміну та дифузійного масообміну між комірками сахарози та паровою бульбашкою у тривимірному (за координатою) випадку. На основі створеної раніше об'ємної моделі кристалів цукру вищезгаданої системи комірок розроблено та побудовано об'ємну геометричну модель розподілу міжкристального розчину сахарози, що оточує більший і менший кристали цукру у відповідних комірках системи. Під час проведення розрахунків було прийнято положення про розподіл кількості величини міжкристального розчину сахарози в кожній окремій комірці системи пропорційно до площі поверхні кристалу цукру в цих самих комірках. Значення величини товщини міжкристального розчину в кожній окремій комірці приймається сталою величиною по всій поверхні кристалу для кожної комірки, що розглядається окремо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Погорілий Т. М. 
Об'ємна геометрична модель системи комірок: кристали цукру - міжкристальні розчини сахарози - парова бульбашка / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 134-140. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Запропоновано заключний етап створення геометричної моделі одночасного контакту всієї системи комірок: кристал цукру меншої комірки - міжкристальний розчин сахарози меншої комірки - парова бульбашка - міжкристальний розчин сахарози більшої комірки - кристал цукру більшої комірки на основі окремо створених об'ємних моделей складових комірок цієї системи. Розроблення об'ємної системи комірок проведено в прямокутній декартовій системі координат для комірок, форми яких представлені у вигляді паралелепіпедів. У зв'язку з цим для парової бульбашки розроблено методику переходу від форми сфери до форми паралелепіпеда за контакту з кожною із зазначених комірок міжкристального розчину сахарози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Погорілий Т. М. 
Об'ємна геометрична модель парової бульбашки в системі комірок: кристали цукру - міжкристальні розчини сахарози - парова бульбашка / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 154-163. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Запропоновано заключний етап створення геометричної моделі однієї зі складових наступної системи одночасного контакту комірок: кристал цукру меншої комірки - міжкристальний розчин сахарози меншої комірки - парова бульбашка (ПБ) - міжкристальний розчин сахарози більшої комірки - кристал цукру більшої комірки. Розроблення об'ємної моделі ПБ у системі комірок залежатиме від форми, розмірів і взаємного розміщення більшої та меншої комірок, кожна з яких, своєю чергою, включає кристал цукру разом із міжкристальним розчином, що його оточує. Однак за будь-якого взаємного розташування цих комірок необхідно враховувати, що ПБ одночасно контактує з більшою та меншою комірками, які, своєю чергою, одночасно контактують між собою. На базі створених раніше об'ємних моделей комірок вищезгаданої системи, тобто більшого та меншого кристалів цукру та міжкристальних розчинів сахарози, що їх оточують, розроблено та побудовано об'ємну геометричну модель ПБ. Враховано значні відмінності в розмірах між комірками міжкристальних розчинів сахарози та ПБ у процесі масового уварювання цукрового утфелю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Погорілий Т. М. 
Аналітичні вирази для визначення часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата / Т. М. Погорілий, В. Г. Мирончук, К. О. Штангеєв // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 119-127. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Наведено результати визначення повного часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки (ГТ) нагрівальної камери вакуум-апарата. Визначення шуканого часу контакту проведено за певних припущень для двох випадків: без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в ГТ до точки виходу з неї відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом; з урахуванням економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в ГТ до кінця економайзерної зони є величиною сталою, а з точки початку зони кипіння і до точки виходу з ГТ відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом. За одержаними аналітичними виразами на основі експериментальних даних про розподіл швидкостей утфелю на вході в ГТ і на виході з неї для окремих випадків знайдено час контакту системи комірок з поверхнею ГТ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Погорілий Т. М. 
Розподіл температур у комірках міжкристального розчину сахарози-кристалу цукру-утфелю при різному способі їх розташування в гріючій трубці / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 164-172. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631

Рубрики:

Шифр НБУВ: mЖ69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Погорілий Т. М. 
Регресійні рівняння для визначення чистоти Ч і сухих речовин СР міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 134-149. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Погорілий Т. М. 
Регресійні рівняння для визначення густини - міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 6. - С. 157-164. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. У процесі створення алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок "розчин сахарози - кристал цукру - утфель" знайдено регресійні рівняння для густини - міжкристального розчину сахарози у процесі уварювання цукрового утфелю. В одержаних рівняннях густина - залежить від поточної температури розчину та вмісту сухих речовин у ньому. Кожне з знайдених регресійних рівнянь побудовано на основі обробки експериментальних даних, одержаних із застосуванням методу найменших квадратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Погорілий Т. М. 
Регресійні рівняння для визначення об'ємної теплоємності $E bold {c~cdot~rho} міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 1. - С. 126-132. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Погорілий Т. М. 
Регресійні рівняння для визначення теплопровідності міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 100-113. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. При створенні алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок "розчин сахарози - кристал цукру - утфель" було знайдено регресійні рівняння для теплопровідності міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю. В одержаних рівняннях величина теплопровідності залежить від поточної температури T розчину та вмісту сухих речовин СР в ньому. Кожне із знайдених регресійних рівнянь побудовано на основі обробки експериментальних даних, одержаних рядом авторів із застосуванням методу найменших квадратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського