Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=П'ятницька Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

П'ятницька Н. О. 
Автоматизована інформаційна система менеджменту громадського харчування : Навч. посіб. / Н. О. П'ятницька, В. Т. П'ятницький, О. М. Григоренко; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 140 c. - (Менеджмент). - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Наведено основні вимоги до інформаційного забезпечення виробничого менеджменту підприємств громадського харчування, який базується на основі сучасної технології обробки інформації. Запропоновано методику комплексної автоматизованої обробки інформації про рух продукції від входу у підприємство як соціально-економічну систему до виходу у вигляді готової продукції та послуг. Проаналізовано функції управління - планування, облік і контроль, регулювання, які можуть бути реалізовані завдяки вирішенню завдань торгово-виробничих підрозділів громадського харчування на базі методологічної, інформаційної та організаційної єдності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.0-212.85 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596921 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

П'ятницька Г. Т. 
Менеджмент громадського харчування : Підруч. / Г. Т. П'ятницька, Н. О. П'ятницька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 654 c. - Бібліогр.: с. 580-591. - укp.

Розкрито суть системи менеджменту, наведено класифікацію її типів, а також характеристику її наукових принципів і методів, проаналізовано розвиток теорії та практики. Розглянуто схему процесу прийняття управлінських рішень, запропоновано його класифікацію залежно від мети та методів розробки. Наведено організаційно-правову характеристику підприємств громадського харчування з різними формами власності, а також їх організаційно-обслуговуючу, забезпечувальну підсистеми. Висвітлено особливості їх функціонування та моделювання процесів. Розглянуто структуру управління підприємством, а також можливість використання її моделей для вивчення та вдосконалення керуючої та керованої систем. Розкрито суть конкурентоспроможності, а також управління інноваційними процесами.

Раскрыта сущность системы менеджмента, приведена классификация ее типов, а также характеристика ее научных принципов и методов, проанализировано развитие теории и практики. Рассмотрена схема процесса принятия управленческих решений, предложена его классификация в зависимости от целей и методов разработки. Приведена организационно-правовая характеристика предприятий общественного питания разных форм собственности, а также их организационно-обслуживающих и обеспечивающих подсистем. Освещены особенности их функционирования и моделирования процессов. Рассмотрена структура управления предприятием, а также возможность использования ее моделей для изучения и усовершенствования руководящей и руководимой систем. Раскрыты сущность конкурентоспособности, а также управления инновационными процессами.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.0-212.1я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА623404 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мазаракі А. А. 
Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник / А. А. Мазаракі, Н. О. П'ятницька, Г. Т. П'ятницька, Т. Є. Литвиненко, А. М. Расулова; ред.: Н. О. П'ятницька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Вид. 2-ге, переробл. і допов. - К. : Кондор, 2012. - 556 c. - Бібліогр.: с. 551-556 - укp.

Розкрито сутність організації процесу обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Подано характеристику матеріально-технічної бази як необхідної передумови організації процесу обслуговування. Висвітлено основні правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Охарактеризовано методи та форми обслуговування споживачів, які використовуються в закладах ресторанного господарства як повсякденно, так і за проведення бенкетів і прийомів, здійснення кейтерингового обслуговування, створення умов для розваг і відпочинку. Розкрито особливості організації процесу обслуговування в ресторанах, барах, кафе, закладах ресторанного господарства при готелях. Визначено основні правила та вимоги щодо обслуговування учасників культурних, громадських, спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті, соціально незахищених верств населення.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14 я73-1 + Л995 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС53075 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

П'ятницька Г. Т. 
Інноваційні ресторанні технології: основи теорії : навч. посіб. / Г. Т. П'ятницька, Н. О. П'ятницька. - К. : Кондор, 2013. - 248 c. - Бібліогр.: с. 196-206 - укp.

Визначено сутність інновацій та інноваційного процесу, здійснено їх класифікацію, подано характеристику сфери інноваційної діяльності. Розглянуто особливості розвитку інноваційної діяльності у ресторанному господарстві. Розкрито питання, пов'язані зі створенням та освоєнням прогресивної виробничої технології, проектуванням продукції та послуг. Наведено методичні підходи до оцінювання впливу інноваційних змін на діяльність підприємства, визначено роль інновацій у позитивних та якісних змінах на підприємстві. Розглянуто основні питання, пов'язані з управлінням інноваційним процесом у ресторанному господарстві. Досліджено методичні підходи до контролю знань студентів, сформульовано основні питання та тести, за якими можна оцінити ступінь засвоєння основ теорії інновацій.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.414-55 я73 + У9(4УКР)424.14-55 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС54703 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

П'ятницька Г. Т. 
Інноваційний розвиток організації харчування школярів як невід'ємна складова управління сучасними закладами загальної середньої освіти / Г. Т. П'ятницька, О. М. Григоренко, Н. О. П'ятницька, Н. Ю. Литвин // Бізнес Інформ. - 2020. - № 12. - С. 471-481. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Мета роботи - проведення комплексного аналізу й оцінювання інноваційних процесів, що відбуваються нині в організації шкільного харчування закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) України та спрямовані на вдосконалення управління їх діяльністю. Для досягнення мети застосовані загальнонаукові та спеціальні методи дослідження. Уточнено змістову сутність деяких понять теорії та практики організації харчування. Встановлено, що інновації для розвитку організації харчування школярів у сучасних ЗЗСО здійснюються за напрямами: оновлення Збірника рецептур страв для школярів; розробки багатоваріантного меню страв, скомплектованих сніданків і обідів; організації виробництва напівфабрикатів і готової продукції, нових форм обслуговування учнів; забезпечення нових форм комунікації між учнями (їх батьками) і завідувачем виробництва шкільної їдальні тощо. Проведено оцінювання показників якості організації харчування в 10 школах різних районів м. Києва, що мають неоднаковий рівень схильності до інноваційних змін. Визначено наявність достатньо сильного кореляційного зв'язку між упровадженням інновацій в організацію харчування у ЗЗСО та баловою оцінкою якості цієї організації. Виявлено, що кожна інновація має певні переваги та ймовірні недоліки її впровадження, для подолання яких необхідно планувати та реалізовувати запропоновані управлінські заходи. Обгрунтовано висновок, що системний підхід до вирішення комплексу питань, пов'язаних з інноваційними процесами в організації харчування, дозволить підвищити ефективність, безпечність і якість харчування учнів ЗЗСО і сприятиме вдосконаленню управління їх діяльністю. Констатовано, що презентовані результати підійдуть для вдосконалення управління ЗЗСО та закладами ресторанного господарства, що організовують харчування за місцем навчання.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424 + Р128.94-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського