Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (11)
Пошуковий запит: (<.>A=Мількевич В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Мількевич В. М. 
Технологічна якість цукрових буряків та підвищення ефективності виробництва цукру / В. М. Мількевич, В. В. Куянов, Ю. С. Іоніцой, Л. І. Чернявська, О. Г. Томіленко. - К. : Укр. фітосоціол. центр, 2000. - 131 c. - Бібліогр.: 106 назв. - укp.

Наведено результати досліджень хімічного складу та технологічних показників цукрових буряків із різних зон бурякосіяння. Проаналізовано особливості формування технологічної якості та її зміни у процесі зберігання овочів вітчизняної, іноземної та спільної селекцій. Досліджено структуру втрат маси буряків і цукрози в цукровому виробництві, надано рекомендації щодо їх зменшення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-310.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА604068 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мількевич В. М. 
Математичне моделювання процесів ландшафтного масопереносу : Автореф. дис... канд. техн. наук / В. М. Мількевич; НАН України. Ін-т пробл. моделювання в енергетиці ім. Г.Є.Пухова. - К., 2006. - 20 c. - укp.

Розроблено та досліджено математичну модель процесів масопереносу в проникному середовищі з урахуванням локальної та глобальної структури граничної поверхні, яка є формальним відображенням процесів горизонтального ландшафтного масопереносу. Обгрунтовано базову структуру його формалізованої ландшафтної області. Одержано та проаналізовано математичні моделі процесів руху двофазного потоку в проникному середовищі, а також ландшафтного масопереносу з урахуванням локальної та глобальної структури граничної поверхні. На підставі результатів числового моделювання встановлено кількісну та якісну відповідність розроблених моделей реальним фізичним процесам. Описано тензори додаткових турбулентних напружень, викликаних взаємодією двофазного потоку з структурними елементами середовища руху. Одержано функції, які апроксимують розподіл пульсації рідкої та твердої складових в середовищі масопереносу, залежно від структури середовища його області. Розроблено програмну систему для практичного розв'язку задачі еволюції граничної поверхні, що грунтується на сукупності оригінальних функцій, які забезпечують процедуру її числового розв'язку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Д242.147 с18

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА345498 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мількевич В. М. 
Підвищення ефективності цукрового виробництва шляхом прогнозування технологічних показників переробки буряків та вдосконалення технології їх зберігання : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / В. М. Мількевич; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 19 c. - укp.

Досліджено особливості технологічної якості сировини центральної зони бурякосіяння України. Визначено критерії оцінки якості сировини, розроблено математичну модель і комп'ютерну програму, на підставі яких здійснено прогнозування основних технологічних показників цукрових буряків за даними їх хімічного складу. Досліджено та розроблено технологію зберігання цукрових буряків з використанням біологічно-активного препарату нового покоління для зменшення втрат цукрози та покращання фітопатологічного стану сировини. Вдосконалено технологічний процес екстракції цукрози та кристалізації. Наведено дані про ефективність впровадження розробок у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-6 + У9(4Укр)306.751.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА309906 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мількевич В. М. 
Зменшення втрат цукрози при зберіганні цукрових буряків / В. М. Мількевич // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 3. - С. 206-214. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Загальні втрати цукрози в коренеплодах під час зберігання зумовлені в основному біохімічними процесами, що пов'язані з диханням коренеплодів, і мікробіологічними процесами, які залежать від фізичного стану коренеплодів, умов і термінів зберігання. У перші дні після надходження буряків на завод втрати цукрози зумовлені біохімічними процесами. Тому на початку зберігання необхідно створювати умови для швидкого заживлення пошкоджень, що сприятиме зменшенню середньодобових втрат цукрози. Особливо важливим є визначення впливу факторів на інтенсивність дихання з тим, щоб розробити організаційно-технічні заходи щодо зменшенню втрат цукрози. Проведено аналіз факторів, які впливають на втрати цукрози під час зберігання цукрових буряків (ЦБ). Встановлено ефективність засобу "Корцид" на основі полігексаметиленгуанідину (ПГМГ). Рекомендовано шляхи, які надають можливість зменшити втрати цукрози, зберегти технологічні якості ЦБ під час їх зберігання. Для зменшення втрат цукрози за зберігання ЦБ необхідно: додержуватись технології вирощування, своєчасного внесення збалансованих норм мінеральних і органічних добрив, особливо азотних, збирання ЦБ проводити в оптимальні терміни, першочерговим фактором у разі визначеня строків збирання буряків має бути фактор технічної стиглості ЦБ; для зменшення негативного впливу кагатної гнилі під час зберігання буряків доцільно застосовувати сучасні біоцидні препарати, зокрема на основі полігексаметиленгуанідину (ПГМГ), за зберігання для зменшення температури в кагатах, втрат цукрози необхідно застосовувати активну вентиляцію зі зволоженням повітря. У разі відсутності вентиляційних майданчиків застосовувати самоплинну вентиляцію коренеплодів у кагатах, використовуючи для цієї цілі діючі гідротранспортери. Виконання цих заходів надасть змогу покращити збереження технологічних якостей буряків, знизити втрати маси і цукру під час зберігання та збільшити вихід цукру з кожної тони заготовленої сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Мількевич В. М. 
Збереження технологічних якостей цукрових буряків під час збирання і зберігання - запорука одержання цукру високих категорій якості / В. М. Мількевич // Харч. пром-сть. - 2019. - № 26. - С. 28-35. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано фактори, які впливають на технологічну якість цукрових буряків при їх збиранні і зберіганні. Внесено пропозиції щодо оптимізації технологічних процесів, які надають можливість зменшити псування коренеплодів і зберегти технологічні якості вирощених цукрових буряків. Розроблено рекомендації, які надають можливість покращити ведення технологічних операцій бурякосіючими господарствами і цукровими заводами, зменшити втрати маси буряків і цукру та зберегти їхні технологічні якості. Показано, що для забезпечення цукрозаводів доброякісною сировиною в початковий період виробництва доцільно використовувати сорти скоростиглих гібридів цукрових буряків. Доведено, що загальні втрати цукрози в коренеплодах при зберіганні обумовлені, в основному, біологічними процесами, пов'язаними з диханням коренеплодів і мікробіологічними процесами, які залежать від їх фізичного стану, умов і термінів зберігання, величини зрізу гички та головки буряка, а механічні пошкодження коренеплодів є одним із основних факторів, які впливають на втрату цукрози при диханні. Показано важливість оброблення цукрових буряків біоцидними засобами, зокрема фунгіцидом "Кагатник".


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського